Privacy- en cookiebeleid

Kookidee.nl is mijn persoonlijke website waarop ik recepten en andere inspiratie op het gebied van koken met je deel. Volgens de Europese wetgeving ben ik verplicht je op de hoogte te stellen van het privacybeleid, het cookiebeleid en het bewaren van gegevens. Hieronder heb ik alles voor je op een rijtje gezet.

Privacybeleid

Op verschillende plekken op de website van Kookidee kan je gegevens invullen. Welke gegevens dit zijn, hoe deze worden bewaard en waarvoor ik deze gebruik lees je hieronder.

Reactieformulier

Bij mijn recepten en sommige artikelen kan je reageren, hiervoor is een reactieformulier te vinden onderaan iedere pagina. Hierin kan je jouw naam, e-mailadres en website-adres invullen waarbij je naam en eventueel je website-adres bij je reactie worden getoond. Je e-mailadres wordt wel opgeslagen in de database maar wordt nooit getoond op de website. Ook zal je e-mailadres niet gebruikt worden voor marketingdoeleinden en niet worden gedeeld met andere partijen.

Ik zal je e-mailadres ook niet gebruiken als je hier niet zelf om vraagt. Alleen als je me in een reactie om een persoonlijke response vraagt zal ik je e-mailadres gebruiken om in contact met je te komen. Zolang jouw reactie zichtbaar is op de website van Kookidee worden ook je gegevens bewaard in de database. Wil je dat deze verwijderd worden dan kan je me een mail sturen op info@kookidee.nl met vermelding van het betreffende recept of artikel en de reactie die je verwijderd wilt hebben.

Zoekfunctie

Als je de zoekfunctie gebruikt op Kookidee worden je zoekwoorden 30 dagen bewaard. Deze data zijn geheel anoniem en gebruik ik alleen om te zien waar vraag naar is en om foutief gespelde zoekwoorden om te kunnen leiden. Na 30 dagen worden deze zoekwoorden automatisch verwijderd uit de database. Deze zoekwoorden zijn nooit te herleiden naar een bezoeker en zullen niet worden gedeeld met andere partijen.

Nieuwsbrief

Voor de nieuwsbrief maak ik gebruik van de diensten van Mailchimp, een Amerikaans bedrijf dat door veel Europese bedrijven wordt gebruikt. Hoewel Mailchimp in Amerika is gevestigd is het bedrijf EU-US Privacy Shield gecertificeerd. Dit betekent dat gegevens gedeeld mogen worden met deze onderneming ook al is deze buiten de EU gevestigd.

Om je aan te melden voor mijn nieuwsbrief is het verplicht je e-mailadres in te vullen, anders kan ik de nieuwsbrief natuurlijk niet naar je toesturen. Je voor- en achternaam zijn optioneel en hoef je alleen in te vullen als je dat wilt, ik gebruik je naam alleen om je persoonlijk aan te spreken in de aanhef van de nieuwsbrief.

Voor het gebruik van Mailchimp heb ik een verwerkingsovereenkomst met Mailchimp afgesloten. Je gegevens worden alleen door mij gebruikt om je de Kookidee nieuwsbrief te kunnen versturen. Bij iedere nieuwsbrief vind je onderaan een duidelijke link waarmee je je uit kan schrijven voor de nieuwsbrief.

Voor het aanmelden van de nieuwsbrief gebruik ik een zg. opt-in. Dit houdt in dat je na aanmelding via de website een e-mail krijgt om je inschrijving te bevestigen. Pas na bevestiging wordt je inschrijving definitief, zo weet ik zeker dat anderen niet stiekem iemands e-mailadres op kunnen geven tijdens inschrijving. Uitzondering hierop zijn mensen die mij een mail sturen met het verzoek ingeschreven te worden, deze meld ik handmatig aan waarbij ik het originele verzoek per mail bewaar om later aan te kunnen tonen dat ik toestemming heb.

In de database van Mailchimp is duidelijk te zien waar een inschrijving vandaan komt: Hosted Signup Form, Embed Form of Admin Add. Het Hosted Signup Form is het inschrijfformulier dat je op mijn website tegenkomt. Het Embed Form is als je je inschrijft via de knop op mijn Facebookpagina. Admin Add geeft aan dat ik een e-mailadres handmatig heb toegevoegd na een verzoek per mail.

Google Analytics

Ik maak gebruik van Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van mijn website. Ik heb hiervoor een zg. bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. Door het gebruik van Google Analytics kan ik Kookidee verder optimaliseren, fouten ontdekken en bijvoorbeeld zien welke recepten populair zijn.

Ik heb Google Analytics zo ingesteld dat alle IP-adressen anoniem worden gebruikt en dat deze gegevens niet worden gedeeld met Google, andere diensten van Google en andere partijen. Wel worden cookies geplaatst voor een goede werking van Google Analytics, deze vind je in het cookieoverzicht hieronder bij het kopje ‘Analytische cookies‘.

Cookies

Analytische cookies

Voor het verzamelen van de analytische gegevens voor Google Analytics worden cookies gebruikt. Hieronder kan je lezen welke cookies worden geplaatst en waarvoor deze worden gebruikt.

__ga

Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics. Met het cookie __ga wordt bepaald of je een ‘unieke bezoeker’ bent. Zo kan ik bijvoorbeeld zien of bezoekers vaker terugkomen op onze site, dat beschouw ik namelijk als een goed teken.

  • bevat géén persoonlijke informatie
  • verloopt na 2 jaar

__gid

Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics. Ook met het cookie __gid wordt gekeken of je een ‘unieke bezoeker’ bent. Door middel van deze cookie kan ik zien hoe bezoekers zich op mijn website gedragen, bijvoorbeeld of je meerdere pagina’s bekijkt of na het bezoeken van een recept direct weer weggaat.

  • bevat géén persoonlijke informatie
  • verloopt na 24 uur

__gat

Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics. Het cookie __gat wordt gebruikt om het aantal verzoeken richting Google Analytics te beperken zodat er niet voor iedere handeling direct contact hoeft te worden gezocht met Google Analytics.

  • bevat géén persoonlijke informatie
  • verloopt na 1 minuut

Functionele cookies

Ook zijn er een paar functionele cookies die worden gebruikt. Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn voor het correct functioneren van deze website en voor het vergemakkelijken van bepaalde processen. Op de site worden de volgende functionele cookies gebruikt:

JCS_INENREF, JCS_INENTIM, NCS_INENTIM

Deze cookies worden gebruikt door mijn‘anti-spam plugin’. Deze plugin zorgt ervoor dat er geen geautomatiseerde reacties worden geplaatst om bijvoorbeeld sites van derden te promoten. De cookies JCS_INENREF, JCS_INENTIM en JCS_INENTIM zijn noodzakelijk om deze functionaliteit te laten werken.

  • bevatten géén persoonlijke informatie
  • verlopen na 10 minuten of aan het eind van je bezoek

comment_author, comment_author_email, comment_author_url

Deze cookies worden gebruikt bij het plaatsen van een reactie op mijn website. De cookies comment_author, comment_author_email en comment_author_url zorgen ervoor dat je een volgende keer niet opnieuw je naam, e-mailadres en website adres in hoeft te vullen bij het reageren op een recept of artikel.

  • bevatte de door een bezoeker ingevoerde informatie
  • verlopen na 30 minuten

Hosting

Kookidee.nl wordt gehost door en bij Savvii webhosting. De enige persoonsgegevens die op de servers van Savvii zijn opgeslagen zijn de gegevens die je invult als je een reactie op mijn website achterlaat. Deze gegevens zijn beveiligd opgeslagen op een webserver die fysiek in Nederland staat. Ook met Savvii heb ik een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Vragen?

Heb je nog vragen n.a.v. dit privacy- en cookiebeleid? Neem dan contact met me op via info@kookidee.nl.