Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels
- 250 gr. spekreepjes
- 2 flinke courgettes
- 250 gr. volle yoghurt
- 2 eieren
- 200 gr. oude kaas, geraspt
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ovenschaal klaar die je invet met wat boter. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 12 minuten. In de tussentijd bak je in een hapjespan of koekenpan de spekreepjes tot ze goudbruin zijn. Giet de aardappels af en laat even droog stomen van het vuur af.
Bereid de aardappel ovenschotel
Doe de aardappels nu in de ingevette ovenschaal. Snijd de courgette in blokjes en doe ook in de ovenschaal. Stort er tot slot de gebakken spekjes bij en giet het bakvet erover. Doe de yoghurt in een mengkom en breek hier twee eieren boven. Doe er ongeveer een derde van de geraspte kaas bij. Kruid met wat peper en zout en roer met een garde door elkaar.
Giet het mengsel over de aardappels, courgette en spekjes. Schep om met een lepel tot alles goed is gemengd. Strooi er nog wat versgemalen peper over en bedek met de resterende oude kaas. Schuif de aardappel ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten. Als de kaas mooi goudbruin is haal je de ovenschotel uit de oven. Laat kort afkoelen en verdeel over de borden.
Aardappel ovenschotel over?
Houd je nog wat van de aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas over? Dek deze dan af met wat aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Deze kan je de volgende dag opwarmen in de oven, zet deze dan op 180 graden en verhit de ovenschaal mét het aluminiumfolie zo'n 25 tot 30 minuten.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 641 kcal.
- Vetten 34 gr.
- Waarvan verzadigd 17 gr.
- Koolhydraten 44 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 33 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.