Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas

Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas

Deze aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas is zo gemaakt. Je hoeft eigenlijk alleen de krieltjes even voor te koken. In de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten waarna alles in de oven gaat.

Een half uurtje later controleer je even of de kip gaar is. Daarna kan je aan tafel om te genieten van deze heerlijke aardappel ovenschotel met krieltjes. Lekker gevuld met veel groenten en tomatenblokjes en natuurlijk met een lekkere laag gesmolten kaas.

Krijg je ook al zin in deze makkelijke aardappel ovenschotel? Dan vind je hieronder het lekkere recept. Een ideaal maaltje als je iets lekkers zoekt voor doordeweeks.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. krieltjes, in de schil
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Tip: wil je sneller klaar zijn? Gebruik dan gesneden champignons en een zak voorgesneden groenten zoals een Italiaanse of Mexicaanse roerbakmix.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een flinke ingevette ovenschaal klaar. Zelf gebruik ik een ovenschaal van ca. 40 x 30 cm zodat alle ingrediënten goed verspreid liggen. Zet ook een pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Kook de krieltjes in hun geheel en met schil zes minuten voor. Laat hierna uitlekken in een vergiet.

Snijd de ingrediënten

Als de krieltjes op het vuur staan snijd je de rest van de ingrediënten. Begin met de kippendijfilets en snijd deze in kleine blokjes. Kruid in een mengkom met wat peper, zout en paprikapoeder. Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn, voeg toe aan de kip. Schep alles goed door elkaar. Doe nu de uitgelekte en voorgekookte krieltjes in de ovenschaal. Verdeel hier de stukjes kippendij over, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden en grof zeezout.

Vervolgens snijd je de onderkant en het groen van de prei, snijd in ringen en doe even in een mengkom of vergiet. Haal de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe bij de prei. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd deze in blokjes, doe bij de paprika en prei. Pel tot slot de ui en snijd in partjes, voeg toe aan de rest. Schep de gesneden groenten door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Sprenkel ook hier wat olijfolie overheen.

Maak de ovenschotel af

Tot slot borstel je de champignons schoon en snijd je deze in plakjes. Als je een eiersnijder hebt kan je deze hiervoor gebruiken, je bent dan zo klaar met je champignons. Verdeel over de ovenschaal en kruid met wat extra peper. Doe er nu de tomatenblokjes overheen en bestrooi met de geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak alles zo'n 35 minuten tot de stukjes kippendij mooi gaar zijn en de kaas is gesmolten. Haal er één stukje vlees uit en snijd doormidden om te controleren of deze gaar is. Serveer de ovenschotel aan tafel.

Let trouwens wel even op. De bodem van de ovenschaal bevat namelijk flink wat vocht. Dit komt vooral van de champignons, courgette en voorgekookte krieltjes af. Dit is niet erg maar houd hier rekening mee bij het opscheppen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 574 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 42 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 40 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.