Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes

Aardappel­pannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes

Laatst maakte ik een heerlijk aardappelpannetje. Met o.a. gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes. Je hebt dit pannetje lekker snel op tafel staan. De krieltjes en sperziebonen kook je even voor. De champignons kruid je met uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. En verder zitten er natuurlijk lekker veel verse groenten in dit gerecht.

Terwijl de krieltjes en sperziebonen staan te koken snijd je de rest van de ingrediënten. Hierna bak je alles in een grote hapjespan. In een half uurtje kan je al aan tafel. Het makkelijke recept voor dit vegetarische pannetje vind je hieronder. Hier vind je nog veel meer vegetarische recepten. Ik ben benieuwd of je dit aardappelpannetje net zo lekker vindt als wij.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. krieltjes
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. wortels
  • 200 gr. sperziebonen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • bloem
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en snijd in tweeën. Wat grotere champignons kan je eventueel in vieren snijden. Doe ze in een mengkom en schep om met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens een beetje bloem en de kruiden toe. Kruid met wat peper en zout en schep goed om. Laat staan voor zo.

Krieltjes en sperziebonen

Halveer de krieltjes met schil en al. Maak de sperziebonen schoon en breek doormidden. Zet twee pannen op het vuur. Eentje met een flinke laag water, kook hier de krieltjes tien minuten in. In de tweede pan breng je een laagje water aan de kook. Kook hier de sperziebonen acht minuten in. Snijd intussen de rest van de groenten.

Snijd de groenten

Boen de courgette schoon en snijd de uiteindes eraf. Snijd de courgette vervolgens in blokjes. Pel de rode ui en snijd deze in vieren, vervolgens in plakjes. De worteltjes snijd je vervolgens in kleine stukjes. Tot slot snijd je de bovenkanten van beide paprika's. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd de paprika's in blokjes.

Bakken

Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak hier de champignons in tot ze mooi bruin worden. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en indien nodig nog wat olijfolie. Roerbak alles ongeveer zes minuten en schep goed om. Laat intussen de krieltjes en sperziebonen uitlekken. Voeg deze toe aan de hapjespan en bak nog een paar minuten mee.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met gekruide champignons, sperziebonen, courgette en worteltjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 346 kcal.
  • Vetten 8 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 53 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 9 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.