
Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels
- 600 gr. spruitjes
- 2 uien
- 250 gr. spekreepjes
- 1 teen knoflook
- peper en zout
- grof zeezout
- roomboter
- olijfolie
Bereidingswijze
Boen de aardappels schoon. Snijd vervolgens in blokjes van ongeveer een centimeter. Je kan de aardappels schillen, dit doe ik zelf eigenlijk nooit meer. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels ongeveer 12 minuten. Giet af en laat droogstomen in de pan. Van het vuur af, je bakt ze zo namelijk weer op.
Snijd als de aardappels opstaan de onderkant van de spruitjes. Hierna halveer je ze. Verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook hierin de spruitjes vijf minuten voor. Stort de spruitjes in een vergiet. Spoel een tijdje onder de koude kraan. Als de spruitjes volledig zijn afgekoeld laat je ze uitlekken.
Bak de spekjes, aardappels, uien en spruitjes
Pel de uien en snijd deze fijn. Zet een grote hapjespan of een wok op laag vuur. Smelt hier een klontje roomboter in. Meng daar een scheutje olijfolie door. Bak de uien een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de spekjes toe. Bak mee tot ze beginnen te kleuren. Doe er nu de aardappelblokjes bij. Schep om op hoog vuur. Kruid tussendoor met wat peper en grof zeezout.
Wacht tot de aardappelblokjes een beetje krokant worden. Doe er dan de uitgelekte spruitjes erbij. Schep alles nog even om op hoog vuur tot alles warm is. Serveer direct.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 486 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 49 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.