Aardappeltjes met snijbonen en spekjes

Aardappeltjes met snijbonen en spekjes

Laatst maakte ik tijdens mijn vakantie deze aardappeltjes met snijbonen en spekjes. Een supermakkelijk maar lekker avondmaaltje dat je echt zo hebt gemaakt. Misschien wel te simpel om met je te delen maar omdat we zo hebben zitten smullen doe ik het toch.

De aardappeltjes en snijbonen kookte ik samen in één pan. De spekjes bakte ik even krokant in een koekenpan en schepte ik met spekvet door de rest. Op het bord strooide ik er nog wat grof zeezout overheen en klaar was het avondeten. Hopelijk kan jij net zo genieten van dit makkelijke maaltje als wij. Het snelle recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappelen
  • 800 gr. snijbonen
  • 200 gr. spekreepjes
  • peper en zout
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hier een flinke laag water in aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, voeg toe aan het kokende water en kook in 20 minuten gaar.

Maak intussen de snijbonen schoon en snijd deze in grove stukjes. Voeg de snijbonen na 12 minuten toe aan de pan met aardappelen en kook deze nog acht minuten mee. Giet het water af en laat kort droogstomen.

Terwijl de aardappels en de snijbonen op het vuur staan verwarm je een koekenpan op laag vuur. Bak de spekreepjes in ongeveer vijf minuten krokant en laat in de pan staan voor zo. Als je de aardappeltjes en snijbonen hebt afgegoten en droog hebt laten stomen schep je de spekreepjes met het spekvet erbij.

Roer alles even goed door elkaar en schep de aardappeltjes, snijbonen en krokante spekreepjes op de borden. Strooi er nog een klein beetje grof zeezout over en je avondmaal is klaar. Heel erg simpel maar ook heel erg lekker.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappeltjes met snijbonen en spekjes'