Aardappeltjes met snijbonen en spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen
- 800 gr. snijbonen
- 200 gr. spekreepjes
- peper en zout
- grof zeezout
Bereidingswijze
Zet een ruime pan op het vuur en breng hier een flinke laag water in aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, voeg toe aan het kokende water en kook in 20 minuten gaar.
Maak intussen de snijbonen schoon en snijd deze in grove stukjes. Voeg de snijbonen na 12 minuten toe aan de pan met aardappelen en kook deze nog acht minuten mee. Giet het water af en laat kort droogstomen.
Terwijl de aardappels en de snijbonen op het vuur staan verwarm je een koekenpan op laag vuur. Bak de spekreepjes in ongeveer vijf minuten krokant en laat in de pan staan voor zo. Als je de aardappeltjes en snijbonen hebt afgegoten en droog hebt laten stomen schep je de spekreepjes met het spekvet erbij.
Roer alles even goed door elkaar en schep de aardappeltjes, snijbonen en krokante spekreepjes op de borden. Strooi er nog een klein beetje grof zeezout over en je avondmaal is klaar. Heel erg simpel maar ook heel erg lekker.