Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas

Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas

Het grote voordeel van ovengerechten vind ik dat je meestal maar even aan het werk bent en daarna rustig kan wachten tot je oven begint te piepen. Zo is het ook met deze aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas. Nou ja, bijna dan… de varkenshaas bak ik gewoon in de pan.

De worteltjes worden heerlijk zoet als je deze grilt en smaken erg lekker in combinatie met de rozemarijn en tijm. Tja, en aardappeltjes uit de oven zijn gewoon altijd al lekker. Samen met de varkenshaas heb je dus in no time een heel erg lekker maaltje op tafel staan. Hier het recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. biologische aardappelen (in de schil)
  • 500 gr. wortels
  • ca. 400 gr. varkenshaas
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 bosuitjes of lente-uitjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • 50 gr. roomboter
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Boen de aardappelen even schoon maar laat ze in de schil zitten, snijd deze zigzag in kleine stukjes en halveer deze nogmaals. Je krijgt nu een soort driehoekige stukjes aardappel. Doe de aardappelwedges (zo noem je ze nu) in een mengkom en besprenkel ruim met olijfolie.

Rits de blaadjes van twee takjes tijm en twee takjes rozemarijn en hak deze goed fijn. Knijp twee teentjes knoflook uit boven je aardappel wedges en doe de fijngehakte rozemarijn en tijm erbij. Roer even goed door elkaar en strooi uit over de bakplaat. Bestrooi nog met wat grof zeezout, maak de mengkom nog niet schoon!

Spoel de wortels even af onder de kraan en droog af met een theedoek, snijd de wortels in stukjes van een paar centimeter en doe deze in de 'vuile' mengkom. Rits de blaadjes van twee takjes rozemarijn en hak ook deze even fijn. Doe de rozemarijn samen met een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper bij de wortels en roer nog even goed door. Strooi de wortels over de aardappelen op je bakplaat.

Halveer de puntpaprika's in de lengte en trek de zaadlijsten er af, spoel de zaadjes even weg onder de kraan en snijd de puntpaprika's in dunne reepjes. Snijd het wit van de bosuitjes in kleine ringetjes en strooi samen met de gesneden puntpaprika over de bakplaat.

Besprenkel alles nog even met flink wat olijfolie en doe je bakplaat 30 minuten in de oven. Wrijf de varkenshaas vast in met peper en zout en laat even liggen. Verwarm alvast een braadpan of hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Als de aardappels en groenten 10 minuten in de oven hebben gestaan doe je de varkenshaas in de pan en bakt deze kort aan beide kanten op middelhoog vuur bruin. Zet het vuur iets lager en bak de varkenshaas in 15 minuten gaar, regelmatig even keren zodat alle kanten goed meebakken.

Als de aardappels en groenten klaar zijn haal je de varkenshaas van het vuur en wikkel je deze even in aluminiumfolie en laat je deze een paar minuten liggen. Zo gaart deze nog een klein beetje door en wordt deze nog malser.

Serveer de aardappel wedges samen met de gegrilde groenten en snijd de varkenshaas in plakjes. De binnenkant is nog een beetje rosé en botermals. Heerlijk met een lepeltje bakvet er overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Aardappelwedges met gegrilde groenten en varkenshaas'