Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 400 gr. andijvie, gesneden
- 400 gr. verse bladspinazie
- 125 gr. spekreepjes
- 175 gr. oude kaas, geraspt of in blokjes
- scheutje melk
- klontje roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng intussen in een grote stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de bladspinazie met een scherp koksmes wat fijner. Je hoeft de spinazie niet heel klein te snijden, dit kan een beetje grof.
Giet de aardappels af en stamp met een klontje boter en een scheutje (warme) melk. Gebruik hiervoor bij voorkeur een aardappelstamper en geen pureestamper. Het is namelijk lekker als de aardappels wat grover blijven. Kruid flink met peper en zout en stamp of roer er vervolgens de andijvie en spinazie door. Bak in de tussentijd in een koekenpan de spekreepjes mooi krokant. Voeg de spekreepjes met het bakvet toe aan de stamppot en roer goed door elkaar.
Tot slot doe je er de geraspte of in kleine blokjes gesneden oude kaas bij. Roer alles nog even goed door op laag vuur tot de kaas is gesmolten.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 581 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 49 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.