Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas

Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas

Onze zoon is dol op andijviestamppot. Ik maakte er deze keer eens een lekkere variant op. Het werd deze andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas. Een erg lekkere combinatie die gelukkig ook bij zoonlief in de smaak viel. Al vertelde ik pas achteraf dat er ook spinazie doorheen zat.

Je hebt deze andijvie- en spinaziestamppot zo gemaakt. De andijvie en spinazie meng je namelijk rauw door de gestampte aardappels. In de tussentijd bak je de spekjes. Hierna meng je deze met het bakvet en de oude kaas door de stamppot. De wat zoutige smaak van de spekjes en de oude kaas geven de stamppot die heerlijke smaak.

Het lekkere recept voor deze andijvie- en spinaziestamppot vind je hieronder. Ik zou hem zeker eens proberen. En probeer je liever een andere stamppot? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke recepten voor stamppot.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 400 gr. andijvie, gesneden
  • 400 gr. verse bladspinazie
  • 125 gr. spekreepjes
  • 175 gr. oude kaas, geraspt of in blokjes
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng intussen in een grote stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de bladspinazie met een scherp koksmes wat fijner. Je hoeft de spinazie niet heel klein te snijden, dit kan een beetje grof.

Giet de aardappels af en stamp met een klontje boter en een scheutje (warme) melk. Gebruik hiervoor bij voorkeur een aardappelstamper en geen pureestamper. Het is namelijk lekker als de aardappels wat grover blijven. Kruid flink met peper en zout en stamp of roer er vervolgens de andijvie en spinazie door. Bak in de tussentijd in een koekenpan de spekreepjes mooi krokant. Voeg de spekreepjes met het bakvet toe aan de stamppot en roer goed door elkaar.

Tot slot doe je er de geraspte of in kleine blokjes gesneden oude kaas bij. Roer alles nog even goed door op laag vuur tot de kaas is gesmolten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 581 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.