Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 600 gr. andijvie
- 2 preien
- 100 gr. jonge kaas
- 200 gr. spekreepjes
- 100 gr. cashewnoten
- scheutje melk
- klontje boter
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in een flinke kookpan of stamppotpan in 20 minuten gaar en giet af. Laat kort droogstomen en stamp tot een puree met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met wat peper en zout en houd warm.
Terwijl de aardappels koken kan je vast de andijvie in reepjes snijden, bewaar voor zo. Hak ook vast de cashewnoten in kleine stukjes en bewaar deze voor zo. Verwarm een koekenpan op laag vuur en bak in de hete droge koekenpan de spekreepjes krokant. Snijd intussen de preien in ringetjes en bak deze nog een paar minuten mee met de spekreepjes.
Stamp tussendoor de gesneden andijvie door de aardappelpuree. Snijd de jonge kaas in piepkleine blokjes en roer door de stamppot. Doe nu de spekreepjes en gebakken prei met het spekvet bij de stamppot en roer door elkaar. Doe de fijngehakte cashewnoten in de nog hete en vette pan en bak deze een paar minuten tot ze donker beginnen te kleuren.
Schep de andijvie-preistamppot op de borden en schep hier de gebakken cashewnoten overheen. Je lekkere stamppot is klaar, eet smakelijk.