Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten

Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten

Als wij thuis stukjes kaas overhouden gebruik ik die regelmatig in een stamppot. Zo maakte ik laatst deze heerlijke andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten. Een makkelijke en lekkere stamppot die je zo hebt gemaakt.

Ik koos voor deze combinatie omdat we naast kaas ook nog spekreepjes en cashewnoten in huis hadden. De krokante cashewnoten geven een extra lekker smaakje aan deze makkelijke stamppot. Wil je deze andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten zelf proberen dan vind je hieronder mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie
  • 2 preien
  • 100 gr. jonge kaas
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. cashewnoten
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in een flinke kookpan of stamppotpan in 20 minuten gaar en giet af. Laat kort droogstomen en stamp tot een puree met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met wat peper en zout en houd warm.

Terwijl de aardappels koken kan je vast de andijvie in reepjes snijden, bewaar voor zo. Hak ook vast de cashewnoten in kleine stukjes en bewaar deze voor zo. Verwarm een koekenpan op laag vuur en bak in de hete droge koekenpan de spekreepjes krokant. Snijd intussen de preien in ringetjes en bak deze nog een paar minuten mee met de spekreepjes.

Stamp tussendoor de gesneden andijvie door de aardappelpuree. Snijd de jonge kaas in piepkleine blokjes en roer door de stamppot. Doe nu de spekreepjes en gebakken prei met het spekvet bij de stamppot en roer door elkaar. Doe de fijngehakte cashewnoten in de nog hete en vette pan en bak deze een paar minuten tot ze donker beginnen te kleuren.

Schep de andijvie-preistamppot op de borden en schep hier de gebakken cashewnoten overheen. Je lekkere stamppot is klaar, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten'
Afbeelding bij 'Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten'
Afbeelding bij 'Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten'
Afbeelding bij 'Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten'
Afbeelding bij 'Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten'