Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kruimige aardappels
- 500 gr. andijvie*
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. rucola
- 100 gr. jonge kaas
- 125 gr. crème fraiche
- 4 eieren
- sojasaus
- peper en zout
- boter
* Ik koos voor kant-en-klaar gesneden andijvie. Als je een krop gebruikt verwijder je de onderkant en snijd je de krop vervolgens in reepjes.
Bereidingswijze
Zet alvast een steelpannetje met koud water en de vier eieren op het vuur. Breng aan de kook en laat de eieren zodra het water kookt zes minuten koken. Zet een tijdje onder koud water om af te laten koelen en pel de eieren direct, bewaar voor zo.
Als de eieren koken schil je de aardappelen en snijd je deze in gelijke stukken. Zet een flinke pan op het vuur met een laag water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet daarna af. Snijd intussen de champignons in vieren en smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de champignons in ongeveer vijf minuten gaar met wat peper, zout en een flinke scheut sojasaus.
Stamp de afgegoten aardappelen met de crème fraiche tot een mooie puree en doe hier de reepjes andijvie bij. Roer de andijvie door de puree en laat een paar minuten slinken. Voeg ook de rucola toe en stamp kort door elkaar, de andijvie en rucola hoeft niet helemaal fijngestampt te worden.
Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg toe, stamp of roer door de stamppot heen en laat de kaas smelten. Roer de champignons er doorheen en breng eventueel nog wat op smaak met een beetje extra peper en zout. Hak de eieren fijn met een koksmes.
Serveer de stamppot op de borden en verdeel de fijngehakte eieren hierover. Je andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei is klaar om opgegeten te worden.