Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 600 gr. andijvie, fijn gesneden
- 2 rode uien
- 200 gr. gerookte kipfiletreepjes
- 3 el. Philadelphia roomkaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote soeppan of stamppotpan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en giet af. Laat nog even kort droog stomen met het deksel van de pan. Als de aardappels opstaan pel je de uien. Snipper deze met een koksmes in kleine stukjes. Eventueel kan je hiervoor een uienkam gebruiken.
Voeg de Philadelphia toe aan de aardappels en kruid met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een grove aardappelpuree. Heb je liever een wat romige stamppot dan kan je de aardappels ook fijn knijpen met een pureeknijper. Roer er dan later de roomkaas door.
Doe er nu beetje bij beetje de fijn gesneden andijvie bij en stamp of roer deze door de aardappel. Vervolgens roer je er de gesnipperde rode ui en de reepjes kipfilet door. Je andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 317 kcal.
- Vetten 6 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 44 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 16 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.