Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen, kruimig
- 600 gr. andijvie, gesneden
- 200 gr. spekreepjes
- 200 gr. brie
- 100 gr. walnoten
- scheutje melk
- klontje boter
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet daarna af. Laat even droogstomen van het vuur af en voeg dan een klontje boter en een klein scheutje melk toe. Kruid met peper en zout en stamp tot een puree.
Verwarm een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Zet het vuur onder de stamppotpan op de laagste stand en stamp de andijvie door de gestampte aardappelen. Laat de andijvie steeds een beetje slinken en doe er dan de volgende portie bij. Bak intussen de spekreepjes in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
Snijd de brie in kleine stukjes en roer deze samen met de gebakken spekreepjes door de stamppot. Laat alles nog kort staan op laag vuur zodat de brie een beetje zacht wordt. Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met brie en de gebakken spekjes op de borden en strooi er de fijngehakte walnoot overheen.