Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Laatst maakte ik deze andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje. Een makkelijk en lekker recept voor als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Je hebt deze lekkere stamppot al in een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Zelf koos ik voor jong belegen kaas die ik in stukjes door de stamppot heen roerde. Deze laat je nog even smelten waarna je het kan serveren. Ook met een wat oudere en pittige kaas is dit trouwens erg lekker. En zelfs brie of camembert is een leuke en lekkere variant. En wil je wat extra bite dan roer je er wat fijngehakte walnoten of cashewnoten door.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze andijviestamppot vind je hieronder. Wil je liever toch iets anders op tafel zetten? Kijk dan eens tussen de vele andere stamppot recepten die je op Kookidee kan vinden.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie
  • 150 gr. jong belegen kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • scheutje melk

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een ruime pan op het vuur en breng een flinke laag water aan de kook. Hierna kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Kook in de tussentijd de eieren hard. Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water begint te koken zet je de kookwekker op zes minuten.

Maak de stamppot

Giet de aardappels na 20 minuten af en laat kort droogstomen. Voeg een scheutje melk toe, deze kan je eventueel even opwarmen. Doe er ook een klontje roomboter bij en stamp tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout. Wil je een nog romigere stamppot dan kan je eventueel een pureeknijper gebruiken.

Gebruik je een krop andijvie dan snijd je deze eerst in reepjes. Roer nu de andijvie beetje bij beetje door de aardappels. Laat de andijvie goed slinken voor je de rest toevoegt. Als je wil kan je de andijvie nog even stampen, zelf roer ik deze er liever doorheen. Snijd een stukje kaas in kleine blokjes en roer ook deze door de stamppot. Laat de kaas op laag vuur smelten en roer goed door.

Pel de eieren en snijd deze eventueel in stukjes. Schep de andijviestamppot met de gesmolten kaas op de borden. Verdeel hier de hardgekookte eieren overheen en voeg indien nog wat extra zout en peper toe.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 488 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.