Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot

Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot

Als wij een kontje kaas over hebben gebruiken we die vaak voor een stamppot. Bijvoorbeeld deze andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot. Echt heerlijk van smaak en lekker makkelijk, deze stamppot staat dan ook snel op tafel.

De rode ui hakte ik fijn en bakte ik mee met de spekreepjes, dit geeft een heerlijk smaakje aan deze andijviestamppot. De kaas sneed ik in blokjes en mengde ik door de warme stamppot. Daarna nog wat fijngehakte walnoot erover en je andijviestamppot is klaar. Hier vind je het snelle en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 800 gr. andijvie, gesneden
  • 100 gr. jong belegen kaas
  • 2 rode uien
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. walnoten
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • scheutje melk

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het vuur met een flinke laag water, breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 minuten en giet af, laat even droogstomen. Doe er een klontje roomboter bij en een scheutje melk en kruid met een beetje peper en zout. Stamp tot een stamppot.

Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en stamp door de aardappelen, als de andijvie begint te slinken voeg je de volgende portie toe. Als alle andijvie in de stamppot zit snijd je een stukje kaas in kleine blokjes. Voeg toe aan de stamppot en roer de kaas er goed doorheen. Verwarm op laag vuur tot de kaas volledig is gesmolten, roer regelmatig even om.

Pel tussendoor de rode uien en snijd deze in kleine stukjes. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de rode ui samen met de spekreepjes. Bak net zolang tot de spekreepjes bruin en de rode ui goed glazig is geworden. Voeg de rode ui, de spekreepjes en het bakvet toe aan de stamppot en roer er doorheen.

Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met de rode ui, spekreepjes en kaas op de borden. Verdeel hier de fijngehakte walnoot over en je lekkere andijviestamppot is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot'
Afbeelding bij 'Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot'