Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 800 gr. andijvie, gesneden
- 100 gr. jong belegen kaas
- 2 rode uien
- 200 gr. spekreepjes
- 100 gr. walnoten
- peper en zout
- klontje roomboter
- scheutje melk
Bereidingswijze
Zet een grote pan op het vuur met een flinke laag water, breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 minuten en giet af, laat even droogstomen. Doe er een klontje roomboter bij en een scheutje melk en kruid met een beetje peper en zout. Stamp tot een stamppot.
Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en stamp door de aardappelen, als de andijvie begint te slinken voeg je de volgende portie toe. Als alle andijvie in de stamppot zit snijd je een stukje kaas in kleine blokjes. Voeg toe aan de stamppot en roer de kaas er goed doorheen. Verwarm op laag vuur tot de kaas volledig is gesmolten, roer regelmatig even om.
Pel tussendoor de rode uien en snijd deze in kleine stukjes. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de rode ui samen met de spekreepjes. Bak net zolang tot de spekreepjes bruin en de rode ui goed glazig is geworden. Voeg de rode ui, de spekreepjes en het bakvet toe aan de stamppot en roer er doorheen.
Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met de rode ui, spekreepjes en kaas op de borden. Verdeel hier de fijngehakte walnoot over en je lekkere andijviestamppot is klaar.