Andijviestamppot met zoete aardappel, gehaktballetjes en Hüttenkäse
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 700 gr. zoete aardappel
- 1 ui
- 300 gr. gehakt, half-om-half
- 4 tl. gehaktkruiden
- 40 gr. paneermeel
- 40 gr. boter
- 60 ml. melk
- 1 tl. kerriepoeder
- 500 gr. andijvie
- 60 gr. bosui
- 100 gr. Hüttenkäse
Bereidingswijze
Zet een flinke kookpan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil intussen de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in 15 tot 20 minuten gaar en giet af, laat ze daarna nog even uitdampen. Verwarm ook een hapjespan op laag vuur.
Maak de gehaktballetjes
In de tussentijd pel je de ui en snipper je deze, hier kan je eventueel een uienkam voor gebruiken. Doe het gehakt samen met de ui, de gehaktkruiden en het paneermeel in een mengkom. Kruid naar smaak met peper en zout en draai hier 12 stevige gehaktballetjes van. Smelt de helft van de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur wat lager en laat de gehaktballetjes verder garen met een deksel op de pan. Draai ze af en toe om.
Stampen
Stamp de zoete aardappel samen met de resterende boter en de melk tot een smeuïge puree. Eventueel kan je de melk eerst even verwarmen zonder deze te laten koken. Breng de puree op smaak met het peper, zout en kerriepoeder. Roer er vervolgens op laag vuur beetje bij beetje de rauwe andijvie door tot deze goed is gemengd. Snijd tussendoor ook de bosui in dunne ringetjes.
Serveer de andijviestamppot
Verdeel de andijviestamppot met zoete aardappel over de borden. Verdeel er de Hüttenkäse over en strooi daar wat van de ringetjes bosui op. Kruid met wat peper en serveer met de gehaktballetjes.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 545 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 56 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 10 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 1.3 gr.
- Natrium 520 mg.