Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. mie noedels
- 1/2 blokje kipbouillon
- 450 gr. bamigroenten*
- 250 gr. champignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 125 gr. hamblokjes
- 4 eieren
- 1 tl. trassie
- 1 tl. gemalen gemberwortel
- 1 tl. ketoembar
- 1 tl. vijfkruidenpoeder
- scheut sojasaus
- scheut ketjap manis
- peper en zout
- wokolie
* Lekker snel klaar? Koop een gesneden pakket. Anders snijd je zelf wat bospeen, prei en spitskool en doe je er een rode peper en taugé bij.
Bereidingswijze
Bereid de mie noedels als eerste. Zo kunnen ze goed uitlekken. Kook ze volgens de aanwijzingen in een ruime pan komend water. Voeg hier tijdens het koken het halve tabletje kippenbouillon aan toe. Stort hierna in een vergiet en spoel af met koud water. Laat vervolgens uitlekken tot je ze gaat roerbakken. Verwarm intussen een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.
Snijden en wokken
Gebruik je verse groenten? Snijd alles dan eerst fijn. Met een scherp koksmes of santokumes heb je dat zo gedaan. Zelf koos ik deze keer voor een kant en klaar pakket bami groenten. Hier zit alles al in waardoor je lekker snel klaar bent. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Plet de teen knoflook, pel deze en hak goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Doe een scheutje wokolie in de wok en verhit deze. Voeg nu de champignons, ui en knoflook toe en roerbak kort op hoog vuur. Doe er vervolgens de trassie en alle kruiden bij. Voeg ook wat peper en zout toe en schep alles op hoog vuur om. Vervolgens doe je er ook de bami groenten bij. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en voeg naar smaak de sojasaus en ketjap manis toe. Roer er de hamblokjes door en voeg de uitgelekte mie toe. Roerbak deze nog een paar minuten mee.
Serveer met een eitje
Bak intussen in een koekenpan de eitjes. Ik deed er twee per keer in de pan. Kies zelf of je ze met zachte of meegebakken dooier wil. Bij die laatste versie is het lekker om het ei aan het eind kort om te draaien. Serveer de bami goreng met het gebakken eitje. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over en breng verder op smaak met sambal en wat ketjap manis.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 475 kcal.
- Vetten 89 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 58 gr.
- Waarvan suikers 14 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 4.2 gr.
- Natrium 1680 mg.