Barbecue bacon beef plaatpizza
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pizzadeeg
- 150 gr. baconreepjes
- 300 gr. rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 125 gr. belegen kaas (geraspt)
- verse basilicum
- 3 teentjes knoflook
- barbecuesaus (bv. van Calvé)
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Pel de teentjes knoflook en doe deze samen met een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper in een hoge beker. Pureer tot knoflookolie met een staafmixer en zet klaar voor zo. Verdeel het pizzadeeg over de bakplaat zodat het overal even dik is en smeer de bodem in met de knoflookolie. Zet de bodem 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Rul het gehakt met wat peper en zout in een hapjespan en bak de bacon zo'n 5 minuten aan in een droge koekenpan. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer deze in met barbecuesaus, let er op dat je het niet te dik insmeert omdat de saus anders zal overheersen. Verdeel het gehakt en de gebakken bacon over de pizzabodem.
Snijd de paprika in ringen en de rode ui in halve ringen, laat de mozzarella uitlekken en snijd deze eerst in plakjes en daarna in reepjes. Strooi de reepjes mozzarella over de pizza en verdeel er daarna de gesneden rode ui en de paprika over. Bestrooi alles met nog wat versgemalen peper en de geraspte kaas en snipper daar nog wat blaadjes verse basilicum over.
Schuif de pizza nog zo'n 10 minuten in de oven en je zelfgemaakte barbecue bacon beef pizza is klaar om opgegeten te worden.
Tip: voor nog wat extra smaak kan je er gedroogde Italiaanse kruiden overheen strooien als de pizza de tweede keer de oven in gaat.