
Basmati rijst met gemarineerde kippendij en roerbakgroente
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 250 gr. kippendij
- 350 gr. basmati rijst*
- 1 paksoi
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 125 gr. kastanjechampignons
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- vijfkruidenpoeder
- peper
- 4 el. arachideolie + wat extra om te roerbakken
- 1 el. gembersiroop
- 1 tl. trassie
- 1 el. ketjap manis
- 1 tl. sambal
- handje verse koriander (optioneel)
* Of ieder ander soort rijst naar keuze natuurlijk.
Bereidingswijze
Pak een schaal en maak hierin een marinade van de arachideolie, trassi, ketjap manis, gembersiroop en de sambal. Roer alles goed door elkaar en voeg een snufje vijfkruidenpoeder en wat versgemalen peper toe. Snij de kippendij in blokjes en meng dit met de marinade in de schaal, laat een kwartiertje staan om in te laten trekken.
Zet vast een wok op laag vuur en laat deze goed warm worden. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking, basmati rijst kook je 25 minuten in ruim water en laat je na het afgieten nog 5 minuten droogstomen.
Snij de paksoi in reepjes en vergeet ook het bladgroen niet te snijden. Pel en snipper de sjalotjes en snij de prei in ringetjes. Pel en plet de teentjes knoflook en snij goed fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij in reepjes. De champignbons snij je tenslotte in plakjes.
Verhit een scheutje arachideolie in de hete wok en doe de blokjes kippendij mét de marinade in de wok. Bak heel kort aan en voeg direct de fijn gesneden sjalotjes en knoflook toe, roerbak een paar minuten tot het vlees dicht begint te schroeien.
Voeg de fijn gesneden groente toe, kruid met wat versgemalen peper en roerbak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Doe er de laatste minuut nog een snufje vijfkruidenpoeder bij en roer goed door elkaar, als de marinade een beetje is ingedikt is het mengsel klaar. Voor een extra smaakje kan je er nog een handje fijngehakte koriander over strooien.
Serveer de rijst op de borden en schep het roerbakmengsel eroverheen of ernaast. Eventueel doe je nog een klein scheutje ketjap manis over de rijst maar eigenlijk heeft het gerecht dit niet nodig. Eet smakelijk.
Recepten in je mail



