Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. basmatirijst
- 300 gr. kippendij
- 1 Chinese of witte kool
- 1 paksoi
- 1 winterpeen
- 200 gr. sojabonen
- 250 gr. kastanjechampignons
- oestersaus
- sojasaus
- vijfkruidenpoeder
- wokolie
- ketjap manis, optioneel
- gebakken uitjes, optioneel,
- sambal oelek, optioneel
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst hierna af en laat nog kort staan met het deksel op de pan. Terwijl de rijst staat te koken bereid je de rest van de maaltijd.
Snijden en roerbakken
Verwarm een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Snijd de kippendij in kleine blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de stukjes kip met wat vijfkruidenpoeder, peper en zout. Giet er een scheutje sojasaus over en bak de kip tot deze dicht is geschroeid. In de tussentijd snijd je de champignons in plakjes, dit gaat razendsnel met een eiersnijder. Voeg toe en bak mee tot ze zijn geslonken.
Tussendoor snijd je de onderkant van de Chinese kool. Snijd hierna de krop in vier stukken en daarna in reepjes. Verwijder ook de onderkant van de paksoi en snijd de harde stelen in stukjes. Voeg de kool en paksoi toe aan de wok en roerbak mee op hoog vuur. Doe er wat oestersaus bij en schep goed om. Tegelijkertijd snijd je de winterpeen in reepjes. Doe samen met de sojabonen in de wok en roerbak nog kort mee.
Kruid met wat extra vijfkruidenpoeder en voeg nog wat oestersaus en sojasaus toe. Proef of het goed op smaak is en roerbak nog kort op hoog vuur tot de saus een beetje indikt.
Serveren
Schep de rijst op vier borden of roerbak deze nog kort mee. Schep vervolgens het groentemengsel met de blokjes kip op de borden. Strooi er eventueel wat gebakken uitjes over en breng als je dat wilt verder op smaak met ketjap manis en sambal.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 622 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 14 gr.
- Eiwitten 42 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.