
Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. basmatirijst
- 600 gr. bladspinazie
- 300 gr. biefstuk
- 2 rode uien
- 1 grote ui
- 1 cm. verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 6 el. zoete chilisaus
- 4 el. sojasaus
- 1 tl. sambal
- peper en zout
- wokolie
Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en kruid deze met wat peper en zout. Meng in een platte schaal de zoete chilisaus, sojasaus en sambal door elkaar. Rasp er circa 1 cm. verse gember boven en snijd twee teentjes knoflook fijn.
Meng alles goed door elkaar en doe de biefstukreepjes in de schaal. Roer alles goed om zodat de biefstuk goed bedekt is. Dek af met bijvoorbeeld huishoudfolie en zet minimaal één uur in de koelkast, langer is beter.
Zet een pan ruim kokend water op en kook hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Basmatirijst duurt ongeveer 25 minuten om te koken waarna je deze afgiet en nog een paar minuten droog laat stomen. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm wordt.
Snijd de uien in grove partjes en hak de bladspinazie in reepjes, snijd ook de andere twee teentjes knoflook goed fijn. Verhit wat wokolie in de wok en doe hier de gemarineerde biefstukreepjes in. Roerbak op hoog vuur een paar minuten tot het vlees goed is dichtgeschroeid en schep het uit de wok, hou apart voor zo.
Doe nog wat extra olie in de wok en roerbak de grofgesneden ui en de fijngehakte knoflook een paar minuten tot deze mooi bruin wordt. Schep de reepjes biefstuk terug in de pan en roerbak nog een paar minuten mee. Voeg vlak voor de rijst klaar is beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak deze tot het begint te slinken. Breng eventueel extra op smaak met nog wat versgemalen peper.
Als de rijst goed droog is gestoomd schep je deze op de borden en schep je hier wat van het roerbakmengsel bij. Eventueel neem je er nog wat kroepoek bij, eet smakelijk.
Recepten in je mail





