Basmatirijst met roerei, gewokte garnalen en groenten in oestersaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 350 gr. basmatirijst
- 3 eieren
- 125 gr. gekookte en gepelde garnalen
- 6 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 broccoli
- 3 tenen knoflook
- 2 tot 3 el. oestersaus
- 1 tot 2 el. sojasaus
- verse koriander
- wokolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een kookpan op met ruim water en kook hier de rijst in gaar zoals aangegeven op de verpakking. Voor basmatirijst is dit 25 minuten. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt.
Snijd terwijl de rijst kookt de roosjes van de broccoli en kook deze een paar minuten in een apart pannetje. Giet af en zet even onder de koude kraan, doe daarna terug in de pan die je vult met koud water. Laat een kwartier staan en daarna nog uitlekken in een vergiet.
Pel de knoflook en snijd deze goed fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de rode ui in grove partjes en de rode paprika in reepjes. Rol de rode peper tussen je handen en snijd daarna de bovenkant eraf, klop de zaadjes er zoveel mogelijk uit en snijd daarna in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en resterende zaadjes en snijd in kleine reepjes. Was goed je handen als je klaar bent!
Snijd drie tot vier takjes koriander fijn en doe in een kom, breek hier de eieren boven en klop goed door elkaar. Kruid met wat peper en zout. Verhit een scheutje wokolie in de wok en giet het eiermengsel hier in. Bak het mengsel tot het begint te stollen terwijl je continu blijft roeren, leg het even apart op een bord.
Doe een extra scheutje olie in de wok en roerbak de garnaaltjes, knoflook, rode ui, bosuitjes, rode peper en de paprika een paar minuten op hoog vuur. Voeg het roerei, de oestersaus en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar, zet het vuur laag en blijf af en toe roeren.
Als je de rijst hebt afgegoten en deze nog even laat staan voeg je de roosjes gekookte broccoli toe en warm je alles nog even goed op, blijf roeren. Serveer de rijst op de borden en schep hier de gewokte garnaaltjes, roerei en groenten bij.