Bietenstamppot met witlof, gebakken ui en braadworst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen, kruimig
- 400 gr. bietjes, geraspt
- 4 stronkjes witlof
- 2 uien
- 4 braadworsten, rundvlees
- boter om te bakken
- klontje roomboter
- scheutje melk
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten. Pel intussen de uien en snipper deze fijn. Zet een hapjespan op laag vuur en verwarm de pan vast. Doe er boter en olijfolie in en voeg de gesnipperde ui toe. Schep een minuutje om en doe er dan de braadworsten bij. Bak deze aan alle kanten dicht en zet het vuur wat lager. Braad de worsten in 20 minuten gaar. Keer regelmatig en schep de ui af en toe om.
Maak de stamppot
Snijd in de tussentijd de witlof in de lengte doormidden. Snijd daarna in reepjes en kook de laatste drie minuten mee met de aardappels. Giet af en laat kort droog stomen. Doe er een klontje roomboter, een scheutje melk en wat peper en zout bij. Stamp grof met een aardappelstamper en roer er dan de geraspte bietjes door. Eventueel kan je deze nog kort mee stampen. Zelf vind ik het lekker als de biet nog een beetje 'een bite' houdt.
Haal de braadworsten uit de hapjespan en leg apart. Doe de gebakken uien én het bakvet bij de stamppot. Roer er nog even doorheen en schep daarna op de borden. Leg op ieder bord een braadworst en serveer.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 569 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 48 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.