Bietjes uit de oven met honing en tijm

Bietjes uit de oven met honing en tijm

Bietjes uit de oven behoren tot mijn favoriete groenten. Ze zijn supermakkelijk om te maken en erg lekker van smaak. Laatst maakte ik deze bietjes uit de oven met honing en tijm, een erg lekker en gezond maaltje waar je zelf eigenlijk maar weinig aan hoeft te doen.

De bietjes uit de oven aten wij zelf met in de oven gebakken aardappeltjes met knoflook. De aardappels schuif je na een half uurtje gewoon bij de bietjes. Een lekker stukje vlees erbij zoals een schnitzel en je bent klaar. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 bietjes*
  • 4 varkensschnitzels (of ander vlees naar smaak)
  • vloeibare honing
  • verse tijm
  • grof zeezout
  • 800 gr. aardappels, iets kruimig
  • 8 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • paprikapoeder

* Ik koos voor een mix van niet al te grote gele bietjes, rode bietjes en chioggia bietjes.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Zet ook vast een bakplaat klaar en een ingevette ovenschaal. Zorg dat je acht stukjes aluminiumfolie klaar hebt liggen om de bietjes zo in te verpakken.

Voor bietjes uit de oven hoef je de bieten niet te schillen. Boen gewoon de schil goed schoon, eventueel onder de kraan. Snijd de boven- en onderkant eraf zodat er geen loof en wortels meer aanzitten. Kerf de bovenkant in met een scherp mes en leg ieder bietje op een vel aluminiumfolie.

Ris wat tijm van een paar takjes en verdeel over de bietjes, strooi er ook wat grof zeezout overheen. Sprenkel er tot slot wat vloeibare honing over en vouw de velletjes aluminiumfolie dicht. Verdeel de ingepakte bietjes over een bakplaat en schuif deze onderin je oven, laat de bieten 60 minuten garen.

Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd deze in blokjes, ongeveer ter grootte van een dobbelsteen. Doe de aardappelblokjes in de ingevette ovenschaal en sprenkel hier ruim olijfolie over. Doe er wat paprikapoeder, peper en grof zeezout over en hussel door elkaar. Pel de teentjes knoflook en snijd in tweeën, verdeel tussen de aardappelen. Ris er nog wat verse tijm over en zet de ovenschaal na 30 minuten bij de bieten, laat nog 30 minuten meebakken.

Bereid aan het einde van de oventijd je vlees. Als je varkensschnitzels hebt smelt je een klont boter in een koekenpan of hapjespan en bak je ze aan beide zijden bruin. Zet het vuur daarna wat lager en bak ze in zes minuten verder gaar, keer halverwege.

Haal de bietjes en aardappeltjes uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en snijd de bieten in dikke plakken. Serveer de bietjes uit de oven met de aardappeltjes en het vlees.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bietjes uit de oven met honing en tijm'
Afbeelding bij 'Bietjes uit de oven met honing en tijm'
Afbeelding bij 'Bietjes uit de oven met honing en tijm'
Afbeelding bij 'Bietjes uit de oven met honing en tijm'
Afbeelding bij 'Bietjes uit de oven met honing en tijm'