Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 8 plakken achterham*
- 200 gr. geraspte kaas
- 8 eieren
- 1 gele paprika
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
* Ook met salami zijn deze plaattaartjes heerlijk, maak er bijvoorbeeld vier met achterham en vier met salami.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten klaar met bakpapier. Heb je maar één bakplaat dan bak je ze in twee etappes.
Laat de velletjes bladerdeeg kort ontdooien tot ze zacht zijn. Trek ze iets uit elkaar zodat ze langwerpig worden en leg ze op de bakplaat. Vouw de randjes iets omhoog. Leg de plakjes ham op het bladerdeeg en verdeel er de geraspte kaas over. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en draai de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd acht dunne ringen van de paprika en snijd de rest in kleine stukjes.
Leg op ieder vel bladerdeeg een paprikaring en breek daar een ei boven. Probeer de dooiers heel te houden en in de paprikaring te laten vallen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Hak ze goed fijn en strooi over het bladerdeeg. Strooi ook de resterende stukjes paprika over de plaattaartjes.
Kruid met peper en zout en schuif de plaattaartjes van bladerdeeg met ham, kaas en ei in de oven. Laat ze 20 minuten bakken tot het eigeel goed is gestold en de plaattaartjes mooi bruin en krokant zijn.