Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas

Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas

Laatst maakte ik weer eens een heerlijke quiche. Een bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas. De quiche is erg makkelijk te maken en smaakt heerlijk. De bloemkool en broccoli is zacht van smaak. Een heerlijke combinatie met de zoute smaak van de spekreepjes.

Je kookt de bloemkool en broccoli kort voor. Nadat je deze hebt laten uitlekken bekleed je de quichevorm met deeg. Hierna vul je deze met de bloemkool en broccoli. Intussen heb je het eiermengsel gemaakt met yoghurt en bieslook. Samen met de gebakken spekreepjes doe je alles in de quichevorm. Nog even in de oven met wat geraspte kaas en smullen maar.

Het makkelijke en lekkere recept voor de bloemkool en broccoli quiche vind je hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor quiches. Zelf gebruikte ik een speciale quichevorm. Maar je kan ook een ingevette springvorm van zo’n 28 cm gebruiken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 200 gr. bloemkoolroosjes
  • 1 broccoli
  • 125 gr. spekreepjes
  • 150 gr. volle yoghurt
  • 5 eieren
  • handje verse bieslook
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan een laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en leg apart. Snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkoolroosjes samen met de stukjes stronk acht minuten voor. Voeg na drie minuten de broccoliroosjes toe. Kook deze nog vijf minuten mee. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Vet intussen de quichevorm of springvorm in met wat boter. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Bak tussendoor in een koekenpan de spekreepjes krokant. Doe de yoghurt in een mengkom en breek hier de eieren boven. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de mengkom. Kruid ruim met peper en zout en klop tot een egaal mengsel.

Maak de quiche

Leg een plakje deeg op de bodem van de vorm. Rek deze een beetje uit. Bedek de rest van de bodem en de randen met de overige plakjes. Gebruik je een quichevorm? Druk dan de overhangende stukken deeg los van de vorm. Bij een springvorm laat je ze nog even over de rand hangen.

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi er vervolgens een laagje paneermeel op. Dit doe je omdat er toch nog wat vocht in de bloemkool en broccoli zit. Verdeel de voorgekookte bloemkool en broccoli over de bodem. Schep nu de gebakken spekreepjes en het bakvet over de bloemkool en broccoli.

Giet er nu voorzichtig het eiermengsel bij. Beweeg de vorm een beetje zodat het mengsel zich over de vorm verdeelt. Strooi er de geraspte kaas overheen. Gebruik je een springvorm dan klap je nu het overhangende deeg over de vulling. Schuif de vorm in de oven en bak deze nog zo'n 20 tot 25 minuten. De bloemkool en broccoli quiche is klaar als het eiermengsel is gestold en de kaas mooi goudbruin is.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 516 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2.7 gr.
  • Natrium 1080 mg.