
Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 1 rode ui
- 200 gr. spekreepjes
- 150 gr. oude kaas, geraspt
- scheutje melk
- peper
Bereidingswijze
Zet een stamppot pan of andere grote pan op het vuur, breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Zet intussen een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Pel de rode ui en snijd in stukjes. Bak deze samen met de spekreepjes in de koekenpan. Als de ui glazig wordt en de spekjes mooi goudbruin zet je het vuur op de laagste stand.
Kook de groenten mee
Snijd intussen de roosjes van de broccoli en bloemkool. Doe in een vergiet en spoel even onder de kraan, laat staan voor zo. Snijd de steel van de broccoli in stukjes en kook de laatste twaalf minuten mee met de aardappels. Doe er na zes minuten ook de roosjes bloemkool en broccoli bij en kook nog zes minuten mee.
Bereid de stamppot
Giet alles af en laat kort droogstomen. Doe er een scheutje lauwe melk bij en kruid met flink wat peper. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Roer er vervolgens de gebakken rode ui en spekreepjes door, voeg ook het bakvet toe uit de koekenpan. Voeg tot slot de oude kaas toe en roer deze door de pan. Gebruik klein gesneden bokjes of rasp zelf de kaas met een goede keukenrasp.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 599 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 54 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.