Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas

Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas

Bloemkool en broccoli passen prima bij elkaar. Laatst maakte ik er deze bloemkool en broccoli stamppot mee met rode ui, spekreepjes en kaas. Het is een makkelijke en erg lekkere stamppot die je zo hebt gemaakt. Je kookt de roosjes van de bloemkool en de broccoli namelijk gewoon mee met de aardappelen.

In de tussentijd kan je de rode ui bakken, samen met de spekreepjes. Al met al ben je er een half uurtje mee bezig en je kan aan tafel. Vlak voor het opdienen roer je er nog even de kaas door. Zelf koos ik deze keer voor oude kaas, maar ook met een wat zachtere kaas is het lekker. Rasp de kaas zodat deze snel smelt of snijd in kleine blokjes.

Krijg je ook al zin in deze lekkere stamppot met bloemkool en broccoli? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En maak je liever een andere stamppot dan vind je hier nog meer makkelijke stamppot recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 200 gr. spekreepjes
  • 150 gr. oude kaas, geraspt
  • scheutje melk
  • peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een stamppot pan of andere grote pan op het vuur, breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Zet intussen een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Pel de rode ui en snijd in stukjes. Bak deze samen met de spekreepjes in de koekenpan. Als de ui glazig wordt en de spekjes mooi goudbruin zet je het vuur op de laagste stand.

Kook de groenten mee

Snijd intussen de roosjes van de broccoli en bloemkool. Doe in een vergiet en spoel even onder de kraan, laat staan voor zo. Snijd de steel van de broccoli in stukjes en kook de laatste twaalf minuten mee met de aardappels. Doe er na zes minuten ook de roosjes bloemkool en broccoli bij en kook nog zes minuten mee.

Bereid de stamppot

Giet alles af en laat kort droogstomen. Doe er een scheutje lauwe melk bij en kruid met flink wat peper. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Roer er vervolgens de gebakken rode ui en spekreepjes door, voeg ook het bakvet toe uit de koekenpan. Voeg tot slot de oude kaas toe en roer deze door de pan. Gebruik klein gesneden bokjes of rasp zelf de kaas met een goede keukenrasp.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli stamppot met rode ui, spekreepjes en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 599 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.