Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Als je een regelmatige bezoeker van Kookidee bent weet je dat ik dol ben op ovengerechten. Ook deze bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata was weer een heerlijk maaltje. Omdat je alles in de oven gaart ben je zo klaar met deze maaltijd, een half uurtje de oven in en smullen maar.

Ik koos ervoor om stukjes chipolataworst mee te roosteren in de oven, maar ook gehakt of een ander stukje vlees zal prima smaken. De bloemkool en broccoli krijgen een heerlijk smaakje door het roosteren. Wil je dit lekkere maaltje zelf eens proberen dan vind je het recept hieronder. Het was een beetje moeilijk fotograferen maar de smaak was er niet minder om.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. aardappelen, in de schil
  • 1 stronk broccoli
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 8 chipolataworstjes
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 190 graden en zet een flinke bakplaat klaar. Je kan dit ovengerecht ook in een braadslede of ovenschaal bereiden, hussel het dan iets vaker door elkaar tijdens het garen in de oven.

Boen de aardappelen schoon en snijd deze in kleinere stukken. Snij zo klein mogelijke roosjes van de broccoli en spoel in een vergiet af onder de kraan, laat goed uitlekken. Verwijder de grote bladen van de bloemkool en snijd de stronk in vieren. Snijd de kwarten van de bloemkool nu in plakken van ongeveer één centimeter dik.

Verdeel de gesneden aardappelen, de broccoliroosjes en de plakken bloemkool over de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi er naar smaak versgemalen peper en grof zeezout over. Snij de rauwe chipolataworstjes in stukjes van circa twee centimeter en verdeel over de bakplaat.

Schuif je bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven en keer halverwege de plakjes bloemkool even om. Dit gaat het makkelijkst met een vleestang en is echt nodig zodat de bloemkool niet zwart wordt. Gebruik je een braadslede of ovenschaal hussel dan alles om de tien minuten goed door elkaar.

Als de broccoliroosjes donker zijn gekleurd en de bloemkool net begint te blakeren is je gerecht klaar en kan je het opdienen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata'
Afbeelding bij 'Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata'