Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. aardappelen, in de schil
- 1 stronk broccoli
- 1 middelgrote bloemkool
- 8 chipolataworstjes
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 190 graden en zet een flinke bakplaat klaar. Je kan dit ovengerecht ook in een braadslede of ovenschaal bereiden, hussel het dan iets vaker door elkaar tijdens het garen in de oven.
Boen de aardappelen schoon en snijd deze in kleinere stukken. Snij zo klein mogelijke roosjes van de broccoli en spoel in een vergiet af onder de kraan, laat goed uitlekken. Verwijder de grote bladen van de bloemkool en snijd de stronk in vieren. Snijd de kwarten van de bloemkool nu in plakken van ongeveer één centimeter dik.
Verdeel de gesneden aardappelen, de broccoliroosjes en de plakken bloemkool over de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi er naar smaak versgemalen peper en grof zeezout over. Snij de rauwe chipolataworstjes in stukjes van circa twee centimeter en verdeel over de bakplaat.
Schuif je bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven en keer halverwege de plakjes bloemkool even om. Dit gaat het makkelijkst met een vleestang en is echt nodig zodat de bloemkool niet zwart wordt. Gebruik je een braadslede of ovenschaal hussel dan alles om de tien minuten goed door elkaar.
Als de broccoliroosjes donker zijn gekleurd en de bloemkool net begint te blakeren is je gerecht klaar en kan je het opdienen.