Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu

Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu

Broccoli en bloemkool passen altijd goed bij elkaar. Zo ook bij deze bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu. Een makkelijk te maken en erg lekkere stamppot die zo op tafel staat. De stamppot is lekker licht van smaak. Daarom kan deze zowel bij zomers als winters weer.

Omdat ik in de stamppot oude kaas deed koos ik voor een cordon bleu erbij. Een soort schnitzel met daarin gesmolten kaas en een plakje ham. In mijn geval was dit een kant en klare kip cordon bleu. Al kan je een cordon bleu ook makkelijk zelf maken. In dit recept lees je hoe je dat doet. Maar je kan ook voor een ander stukje vlees kiezen. Of kook er in plaats van vlees een hardgekookt eitje bij.

Lijkt deze bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu je wel wat? Dan vind je hieronder het lekkere recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke stamppot recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 1 broccoli
  • 400 gr. bloemkoolroosjes
  • 100 gr. oude kaas
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Cordon bleus:

  • 4 cordon bleus
  • boter en/of olie om te bakken
  • tomatenketchup
  • ketjap manis
  • scheutje water

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een flinke stamppotpan een ruime laag water aan de kook. Kook hierin de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd in de tussentijd de roosjes van de broccoli en houd apart voor later. De harde stronk van de broccoli snijd je vervolgens in kleine stukjes. Doe deze na zes minuten bij de aardappels en kook nog 14 minuten mee. De broccoliroosjes en bloemkoolroosjes voeg je de laatste tien minuten toe bij de aardappels.

Bereid in de tussentijd in een hapjespan de cordon bleus zoals aangegeven op de verpakking. Giet tussendoor de aardappels, broccoli en bloemkool af en laat kort droog stomen. Doe er een klontje roomboter en een scheutje melk bij. Kruid met peper en zout en stamp fijn met een aardappelstamper. Rasp de kaas of snijd in blokjes en roer er doorheen, laat even staan tot de kaas is gesmolten.

Schep de broccoli- en bloemkoolstamppot op de borden. Haal de cordon bleus uit de pan maar laat de pan op het vuur. Doe er een scheutje tomatenketchup en ketjap manis in en voeg wat water toe. Zet het vuur hoog en laat indikken tot een jus. Verdeel de cordon bleus over de borden en schep wat van de jus op de stamppot.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'
Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'
Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'
Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'
Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'
Afbeelding bij 'Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 603 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 11 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 32 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.