Bloemkool- en broccolistamppot met oude kaas en cordon bleu
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 1 broccoli
- 400 gr. bloemkoolroosjes
- 100 gr. oude kaas
- klontje roomboter
- scheutje melk
- peper en zout
Cordon bleus:
- 4 cordon bleus
- boter en/of olie om te bakken
- tomatenketchup
- ketjap manis
- scheutje water
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een flinke stamppotpan een ruime laag water aan de kook. Kook hierin de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd in de tussentijd de roosjes van de broccoli en houd apart voor later. De harde stronk van de broccoli snijd je vervolgens in kleine stukjes. Doe deze na zes minuten bij de aardappels en kook nog 14 minuten mee. De broccoliroosjes en bloemkoolroosjes voeg je de laatste tien minuten toe bij de aardappels.
Bereid in de tussentijd in een hapjespan de cordon bleus zoals aangegeven op de verpakking. Giet tussendoor de aardappels, broccoli en bloemkool af en laat kort droog stomen. Doe er een klontje roomboter en een scheutje melk bij. Kruid met peper en zout en stamp fijn met een aardappelstamper. Rasp de kaas of snijd in blokjes en roer er doorheen, laat even staan tot de kaas is gesmolten.
Schep de broccoli- en bloemkoolstamppot op de borden. Haal de cordon bleus uit de pan maar laat de pan op het vuur. Doe er een scheutje tomatenketchup en ketjap manis in en voeg wat water toe. Zet het vuur hoog en laat indikken tot een jus. Verdeel de cordon bleus over de borden en schep wat van de jus op de stamppot.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 603 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 11 gr.
- Koolhydraten 52 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 32 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.