Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Met een lekkere ovenschotel maak je me altijd blij, en deze bloemkool ovenschotel was zeker geen uitzondering. De smaak van bloemkool en paprika is gewoon heel erg lekker en de gebakken spekjes en saus van roomkaas maakten het helemaal af.

Deze ovenschotel is gelukkig erg makkelijk te maken en zou je zeker eens moeten proberen. Je kookt de aardappeltjes even voor, snijd alle ingrediënten en schuift alles in de oven. En na 20 minuten haal je er een heerlijke bloemkool ovenschotel uit. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer hem zelf eens.

Zet je vanavond toch liever iets anders op tafel? Dan vind je op Kookidee gelukkig nog veel meer lekkere ovenschotel recepten en andere recepten met bloemkool.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. vastkokende aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. spekreepjes
  • 250 ml. melk
  • 25 gr. bloem
  • 75 gr. roomkaas, bv. Philadelpia
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • Italiaanse kruiden
  • paneermeel
  • peper en zout
  • klontje roomboter

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 190 graden en zet vast een ingevette ovenschaal van ca. 30 bij 20 cm klaar.

Kook de aardappels en bloemkool

Schil de aardappelen en kook deze 15 minuten, giet af en laat even droogstomen. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in dikke schijfjes, de bloemkoolroosjes in plakjes en snijd de paprika in kleine reepjes.

Maak de saus met roomkaas

Verwarm de melk in een steelpannetje en roer er beetje bij beetje de bloem door. Voeg naar smaak peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en breng voorzichtig aan de kook. Zodra de saus dik begint te worden schep je er de roomkaas bij en roert alles goed door. Zet het vuur laag en houd nog even warm. Bak intussen de spekjes krokant in een droge koekenpan.

Vul de ovenschaal

Verdeel de aardappelschijven over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met een laagje paneermeel. Leg hier de plakjes bloemkool overheen en strooi daar bovenop de stukjes paprika en gebakken spekjes. Giet hier de saus van de roomkaas over en verdeel goed over de bovenkant, strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden over.

Bak de bloemkool ovenschotel

Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en strooi daar nog een laagje paneermeel overheen. Snijd wat kleine klontjes boter en verdeel deze over het paneermeel. Schuif de ovenschotel 20 minuten in je voorverwarmde oven en klaar is je bloemkool ovenschotel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'
Afbeelding bij 'Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 602 kcal.
  • Vetten 34 gr.
  • Waarvan verzadigd 19 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 3 gr.
  • Natrium 1200 mg.