Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren
- 250 gr. champignons
- 200 gr. wortels
- 200 gr. doperwten (diepvries)
- 100 gr. beenham
- 6 lenteuitjes
- melk
- boter om te bakken
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Klop in een mengkom twee of drie eieren los met een scheutje melk.
Snijd de wortels en champignons in dunne plakjes en de lenteui in ringetjes. Smelt een klein klontje boter in de koekenpan en doe hier wat diepgevroreren doperwten, plakjes champignons, ringetjes ui en wortel bij. Scheur er wat van de plakjes beenham boven en kruid met wat peper en zout.
Bak alles nu kort aan tot de doperwtjes fel groen zijn en de wortel begint te kleuren. Giet er het eiermengsel over en verdeel over de pan. Bak de omelet nu tot de bovenkant net begint te stollen. Klap dubbel en schuif de omelet op je bord. Herhaal voor de overige omeletten.
Eventueel kan je een deksel op de koekenpan zetten als je de bovenkant iets minder vloeibaar wilt hebben. Serveer met een stukje brood, een lekkere salade of gewoon zo.