
Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. gehakt, half om half
- 1 blik bruine bonen, 800 gr.
- 1 blik bonenmix, 300 gr.*
- 1 blikje mais, 150 gr.
- 250 gr. champignons
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 150 gr. geraspte kaas
- olijfolie
- cajunkruiden
- peper en zout
- verse peterselie
* Ik koos voor een mix van kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen.
Bereidingswijze
Verhit een hapjespan op laag vuur en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Doe het gehakt erbij en bak rul. Kruid het gehakt met wat peper en zout en cajunkruiden naar smaak. Borstel de champignons en snijd deze in vieren. Bak deze kort mee met het gehakt tot ze beginnen te kleuren. Laat in de tussentijd de bonen uitlekken in een vergiet.
Snijd de overige ingrediënten
Pel de ui en tenen knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de pan en bak ze een minuutje mee tot de ui wat glazig wordt. Doe dan alle bonen erbij en de maiskorrels. Schep goed om en kruid met wat extra cajun kruiden. Verwarm alles tot de bonen en rest goed warm zijn.
Voeg nu de helft van de geraspte kaas toe en schep om zodat de kaas smelt. Hak intussen wat peterselie fijn en roer op het allerlaatste moment door het bonenpannetje. Schep op de borden en garneer met wat extra peterselie. Doe er nog wat geraspte kaas over en je kan aan tafel.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 667 kcal.
- Vetten 33 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 18 gr.
- Eiwitten 41 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.