Boontjes, wortels en champignons uit de oven

Boontjes, wortels en champignons uit de oven

Van de week wilde ik weer eens een normaal GVA’tje koken… groente, vlees en aardappelen. Maar toen mijn vriendin vroeg of ik de aardappeltjes wilde roosteren dacht ik dat ik net zo goed alles in de oven kon doen. Ik keek wat er nog meer in de koelkast lag en zo ontstonden deze boontjes, wortels en champignons uit de oven.

Ik gebruikte trouwens ‘Fruttato olijfolie’ voor deze traybake, een Extra Vierge olijfolie van Filippo Berio. Ik kreeg namelijk een mooi testpakket van ze met drie soorten olijfolie om uit te proberen. Deze Fruttato was volgens het begeleidende briefje erg lekker om mee te grillen, en dat klopte helemaal. Ik ben benieuwd naar de andere twee smaken.

Terug naar het recept. Ik deed het deze keer heel makkelijk en bakte de kip niet vantevoren aan. Ik sneed het vlees in kleine stukjes zodat het goed kon garen. Het recept voor deze makkelijke traybake vind je hieronder. Ik ga hem zeker nog eens maken als ik snel iets op tafel wil.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappelen
  • 400 gr. sperziebonen
  • 300 gr. worteltjes
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 300 gr. kipfilet
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bij hoge uitzondering gebruikte ik deze keer kant en klare sperziebonen en wortels, dan ben je dus écht zo klaar. Onze gewone supermarkt was dicht en hier hadden ze alleen deze zakjes, moet kunnen voor een keertje. Maar ook als je zelf snijdt kan je het in tien minuten in de oven schuiven.

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Boen de aardappelen even schoon en snijd in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik. Snijd grote plakken doormidden en verdeel ze over de bakplaat.

Maak de sperziebonen schoon en breek in stukjes, spoel af en laat uitlekken. Schraap de wortels schoon, snijd in stukken en spoel ze af. Laat ook de wortels even uitlekken. Verdeel de sperziebonen en wortels over je bakplaat tussen de aardappelen. Halveer eventueel de grootste champignons en verdeel over de bakplaat.

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met wat peper, verdeel over de bakplaat. Ris tenslotte de rozemarijn van de takjes, hak fijn en strooi over de bakplaat. Strooi er wat grof zeezout over en sprenkel er flink wat olijfolie over. Schuif de bakplaat 25 minuten in de vooverwarmde oven.

Haal het er na 15 minuten uit, schep alles even om en schuif nog tien minuten terug in de oven. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog een klein beetje grof zeezout over en je traybake is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Boontjes, wortels en champignons uit de oven'
Afbeelding bij 'Boontjes, wortels en champignons uit de oven'
Afbeelding bij 'Boontjes, wortels en champignons uit de oven'
Afbeelding bij 'Boontjes, wortels en champignons uit de oven'
Afbeelding bij 'Boontjes, wortels en champignons uit de oven'