Boontjes, wortels en champignons uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen
- 400 gr. sperziebonen
- 300 gr. worteltjes
- 250 gr. kastanjechampignons
- 300 gr. kipfilet
- 3 takjes rozemarijn
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Bij hoge uitzondering gebruikte ik deze keer kant en klare sperziebonen en wortels, dan ben je dus écht zo klaar. Onze gewone supermarkt was dicht en hier hadden ze alleen deze zakjes, moet kunnen voor een keertje. Maar ook als je zelf snijdt kan je het in tien minuten in de oven schuiven.
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Boen de aardappelen even schoon en snijd in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik. Snijd grote plakken doormidden en verdeel ze over de bakplaat.
Maak de sperziebonen schoon en breek in stukjes, spoel af en laat uitlekken. Schraap de wortels schoon, snijd in stukken en spoel ze af. Laat ook de wortels even uitlekken. Verdeel de sperziebonen en wortels over je bakplaat tussen de aardappelen. Halveer eventueel de grootste champignons en verdeel over de bakplaat.
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met wat peper, verdeel over de bakplaat. Ris tenslotte de rozemarijn van de takjes, hak fijn en strooi over de bakplaat. Strooi er wat grof zeezout over en sprenkel er flink wat olijfolie over. Schuif de bakplaat 25 minuten in de vooverwarmde oven.
Haal het er na 15 minuten uit, schep alles even om en schuif nog tien minuten terug in de oven. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog een klein beetje grof zeezout over en je traybake is klaar.