Boterzachte bloemkoolstamppot met prei en ham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kruimige aardappelen
- 1 grote bloemkool (of 2 kleine, ca. 800 gr.)
- 1 prei
- 200 gr. hamreepjes
- klontje roomboter (ongezouten)
- scheutje melk
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote pan op het vuur en kook de geschilde en in kleine stukken gesneden aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd intussen de bloemkool in roosjes en doe deze de laatste 8 minuten bij de aardappelen.
Snijd de prei in dunne ringetjes en bak deze in een koekenpan met een beetje boter in een paar minuten aan tot ze een beetje glazig zijn. Bestrooi de preiringetjes met een beetje versgemalen peper en zout.
Giet de aardappelen en bloemkoolroosjes af, voeg wat melk en een klontje boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Hierna roer je er de preiringetjes en hamreepjes doorheen en brengt alles op smaak met nog wat peper en zout.