Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes, in de schil
- 800 gr. snijbonen
- 4 kipfilets of ongepaneerde kipschnitzels
- 4 plakken schouderham
- 4 plakken Emmental*
- bloem
- panko
- 1 ei
- peper en zout
- grof zeezout
- rozemarijn
- olijfolie
- boter om in te bakken
* Emmental is een zachte kaas die goed smelt. Je kan ook een jonge kaas of bijvoorbeeld Gruyère gebruiken. Eventueel kan je ook gerapste kaas kiezen om in de ham te doen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op het vuur en breng een flinke laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 10 minuten voor. Laat kort uitlekken en droogstomen in een vergiet en doe in een ovenschaal. Sprenkel hier ruim olijfolie overheen en bestrooi met grof zeezout. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn en hak fijn, doe over de krieltjes. Schep alles goed door elkaar en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kip cordon bleu maken
Maak de kip cordon bleu als je de aardappels kookt. Leg iedere kipfilet tussen twee velletjes vershoudfolie. Sla de kipfilet goed plat met een vleeshamer of bijvoorbeeld een deegroller. Eventueel kan je ook ongepaneerde kipschnitzels gebruiken, deze zijn al plat genoeg. Verwijder het vershoudfolie weer en kruid met peper en zout. Leg een plak ham neer en doe op de helft een plak Emmentaler, vouw de ham vervolgens dubbel.
Leg de ham met de Emmentaler nu op de platgeslagen kipfilet, ongeveer op de helft. Vouw de kipfilet nu dubbel en sla met de vleeshamer op de randen. Zo blijft de kipfilet goed dicht en loopt de kaas er niet uit tijdens het bakken. Zet twee grote borden op je werkblad en een wat dieper bord of ruime kom.
Leg op het eerste bord een laagje bloem, op het tweede bord een laag panko. Klop in het derde bord een ei los. Doe de dichtgeklapte kipfilets achtereenvolgens door het ei, de bloem en de panko. Zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is en leg even apart voor zo. Herhaal voor de overige drie kipfilets.
Bakken en koken
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in blokjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en kook de snijbonen in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en schep om met een klontje roomboter en wat zout. Zet ook een flinke koekenpan of hapjespan op het vuur. Smelt een klontje boter en doe hier wat olijfolie bij. Bak de kip cordon bleu op niet al te hoog vuur in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar.
Haal de krieltjes uit de oven en schep op de borden. Verdeel hier de gekookte snijbonen naast en leg op ieder bord een kip cordon bleu.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 648 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 49 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 47 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.