
Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. basmatirijst
- 250 gr. champignons
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 4 eieren
- wokolie
- peper en zout
- sojasaus
- oestersaus
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Verwarm ook een wok voor op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Kook de rijst zoals aangegeven op[ de verpakking. Giet na het bereiden af en laat kort droogstomen van het vuur af.
Snijden en wokken
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit een scheut wokolie in de hete wok en roerbak de champignons een paar minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Intussen pel je de rode ui en teentjes knoflook. Snijd de ui in vieren en vervolgens in plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn met een koksmes. Voeg de ui en knoflook toe aan de wok en roerbak kort mee. Nu snijd je de courgette in vier stukken. Vervolgens snijd je deze in dikke plakken en reepjes. Voeg ook deze toe aan de wok en roerbak kort mee.
Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De rode paprika snijd je in reepjes en voeg je nu ook toe aan de wok. Doe er naar smaak een flinke scheut oestersaus en wat sojasaus bij. Laat kort staan op hoog vuur en snijd er de broccoliroosjes boven. Schep alles goed om en roerbak nog vijf minuten op middelhoog vuur.
Serveren
Bak intussen de eieren per twee in een koekenpan. Houd warm op een bord met een omgekeerd bord erboven. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de geroerbakte groenten en champignons over. Leg op ieder bord een gebakken eitje. Breng eventueel op smaak met wat ketjap manis, sambal en strooi er wat gebakken uitjes over.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 412 kcal.
- Vetten 11 gr.
- Waarvan verzadigd 2 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 17 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.