Broccoli koolrabi stamppot met rookworst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen, kruimig
- 1 grote broccoli
- 2 koolrabi's
- 1 groentebouillonblokje
- 1 rookworst (of 2 voor de grote eters)
- klontje roomboter
- scheutje melk
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een flinke stamppotpan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, de meeste rookworsten warm je op in een pannetje heet water.
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in de stamppotpan. Snijd intussen de roosjes van de broccoli en houd deze apart voor zo. Snijd de stronk van de broccoli in kleine stukjes en houd ook even apart.
Schil de koolrabi en snijd de koolrabi vervolgens in plakken. Snijd de plakken in reepjes en tot slot in blokjes. Voeg de blokjes koolrabi en de gesneden stronk van de broccoli na tien minuten toe aan de aardappels. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Voeg na vijf minuten ook de roosjes broccoli toe aan de stamppotpan en kook deze nog vijf minuten mee. Giet alles af en laat kort droogstomen. Snijd de roomboter intussen in blokjes en doe samen met een scheutje melk in de stamppotpan.
Stamp de aardappelen, broccoli en koolrabi fijn. Het lekkerst is het als de koolrabi niet helemaal fijn wordt gestampt, zo houd je een lekker knapperige stamppot over. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en serveer de broccoli koolrabi stamppot met plakjes rookworst.