Broccoli ovenschotel met aardappelschijfjes, spekjes en camembert
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. aardappelschijfjes, voorgegaard
- 1 grote broccoli
- 200 gr. spekreepjes
- 150 gr. volle yoghurt*
- 3 eieren
- 1 camembert
- peper en zout
- boter om in te vetten
* Wil je een wat dikkere saus dan kan je ook crème fraîche gebruiken
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een ingevette ovenschaal van ca. 30 cm klaar. Breng in een kookpan een laagje water aan de kook. Verwarm ook een hapjespan of koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.
Broccoli voor de ovenschotel koken
Snijd met een officemesje de roosjes van de broccoli en bewaar deze voor zo. Snijd de stronk van de broccoli in dunne stukjes en doe deze in de kookpan. Kook de stronk ongeveer zes minuten en voeg na twee minuten de roosjes toe. Kook deze nog vier minuten mee en giet af in een vergiet. Laat de broccoli hierna goed uitlekken. Eventueel kan je de broccoli al in een uur van tevoren koken, zo verliest deze nog meer vocht.
Bak de spekjes
Bak in de tussentijd ook de spekreepjes in de hete koekenpan of hapjespan. Doe intussen de volle yoghurt of crème fraîche in een mengkom. Doe hier de gebakken spekjes én het bakvet bij. Roer alles door elkaar met een garde. Verdeel alvast de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.
Bereid de broccolischotel
Verdeel hierna de uitgelekte broccoli over de ovenschotel. Giet er vervolgens het mengsel met de yoghurt, eieren en spekreepjes over. Snijd de camembert in plakken en verdeel deze over de ovenschotel. Schuif deze in in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de broccoli ovenschotel zo'n 25 minuten tot de camembert is gesmolten. Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze nog vijf minuten staan. Verdeel de broccoli, aardappels en spekjes over de borden. Schep daar tot slot het vocht uit de ovenschaal overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 729 kcal.
- Vetten 46 gr.
- Waarvan verzadigd 18 gr.
- Koolhydraten 37 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.