
Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 1 broccoli
- 300 gr. zalmfilet
- 125 gr. slagroom
- 2 eieren
- 100 gr. jonge kaas, geraspt
- boter om in te vetten
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet vast een ovenschaal van zo'n 30 cm klaar. Breng in een pan een flinke laag water aan. In een tweede wat grotere pan breng je een klein laagje water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze tien minuten voor. Gebruik hiervoor de pan met het meeste water. Giet af en laat droogstomen van het vuur af. Snijd de roosjes van de broccoli. Kook deze zo'n vijf minuten in de tweede pan. Stort in een vergiet en spoel onder koud water. Laat de broccoliroosjes hierna uitlekken.
Maak de ovenschotel
Stort de krieltjes in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier de roosjes broccoli over. Snijd de zalmfilet in stukjes. Verdeel over de broccoli. Breek twee eieren boven een mengkom. Klop ze los met de slagroom. Kruid met flink wat peper en zout. Giet het mengsel over de ovenschaal. Strooi er tot slot de geraspte kaas over. Gaar de ovenschotel zo'n 20 minuten in de oven.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 528 kcal.
- Vetten 31 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 25 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 1.2 gr.
- Natrium 480 mg.