Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- ca. 900 gr. broccoli
- 150 gr. roomkaas, bv. Philadelphia Naturel
- 200 gr. gerookte zalm
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een flinke pan op het vuur, bijvoorbeeld een stamppotpan of grote soeppan. Breng hierin een ruime laag water aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Snijd intussen de roosjes van de broccoli. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Vervolgens snijd je de stronk van de broccoli in stukjes. Doe de fijn gesneden stronk na 10 minuten bij de aardappels en kook mee. Na vijf minuten doe je er ook nog de roosjes bij. Laat ook deze nog vijf minuten meekoken.
Giet de aardappels en broccoli af. Schep er de roomkaas bij en kruid naar smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Schep op de borden en verdeel hier plukjes gerookte zalm over. Je broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 439 kcal.
- Vetten 18 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 37 gr.
- Waarvan suikers 1 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.