Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 pitabroodjes
- 200 gr. rundercarpaccio
- 250 gr. cherrytomaten
- 4 eieren
- ca. 50 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- 5 el. mayonaise
- 2 tl. groene pesto
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de eieren van tevoren hard, zet ze op in koud water en zet je wekker op zes minuten zodra het water begint te koken. Spoel af onder de koude kraan, laat ze even in koud water staan en pel direct. Bewaar de gepelde eieren in een bakje water.
Verwarm je oven nu voor op 160 graden en verpak je pitabroodjes bij elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de broodjes ongeveer zes minuten en snijd hierna helemaal open.
Meng intussen de mayonaise met de groene pesto en roer goed door elkaar. Laat even staan voor zo, voeg eventueel een paar drupjes citroensap toe als je een wat frissere pestomayonaise wilt.
Halveer de cherrytomaatjes en rooster de pijnboompitjes in een droge warme koekenpan. Zodra je ze begint te ruiken en ze donkerder kleuren haal je ze van het vuur, laat afkoelen op een bordje. Dep de gekookte eieren droog en snijd in plakjes.
Beleg de broodjes door de onderste zijde in te smeren met pestomayonaise. Leg hier een pluk veldsla, een paar plakjes carpaccio en wat gehalveerde cherrytomaatjes op. Strooi er wat van de geroosterde pijnboompitjes over. Verdeel er vervolgens wat plakjes ei over en kruid met peper en zout.
Rasp er tenslotte naar smaak verse Parmezaanse kaas over en je broodje carpaccio is klaar. Erg lekker met een salade waar je ook wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over strooit.