Broodje hamburger met pancetta en cheddar
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 hamburgerbroodjes, recept
- wat ijsbergsla
- 2 trostomaten
- 1/2 rode ui
- 4 augurken
- 4 plakken pancetta
- 4 plakken cheddar
Voor de hamburgers:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 1/2 ui
- peper en zout
- flinke scheut worcestersaus
- flinke scheut tomatenketchup
Voor de hamburgersaus:
- 120 gr. mayonaise
- 1 tl. sriracha
- 1/2 rode ui
- 2 tl. tomatenketchup
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, hoe heter hoe beter. Heb je geen grillpan gebruik dan een koekenpan of bak de burgers op de barbecue, eigenlijk het allerlekkerst.
Maak de hamburgers
Doe het gehakt in een mengkom en kruid met flink wat peper en zout. Pel een ui, snijd doormidden en hak één helft van de ui zo fijn mogelijk. Pel ook de teen knoflook en hak ook deze zo fijn mogelijk. Doe de worcestersaus, wat tomatenketchup , de fijngehakte ui en de fijngehakte knoflook bij het gehakt.
Kneed tot een geheel en verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Maak hier vier mooie platte hamburgers van, eventueel met gebruik van een hamburgerpers. De hamburgers mogen net iets dikker worden dan één centimeter. Leg de hamburgers op een snijplank, dek af met wat folie en bewaar nog even in de koelkast.
Snijd de toppings
Pel de rode ui en snijd de helft van de rode ui in stevige ringen, bewaar de andere helft voor zo. Snijd ook de trostomaten in dikke plakken. Snijd de augurken in de lengte in dunne plakjes. Bewaar alle gesneden ingrediënten voor zo om de broodjes mee te beleggen.
Bak de hamburgers
Smeer de hete grillpan dun in met wat olijfolie en bak de hamburgers in zo'n zes tot acht minuten gaar. Keer de hamburgers na twee minuten om en herhaal dit tot ze gaar zijn. Haal de hamburgers van de grillpan en bewaar op een bord voor zo. Laat het vuur onder de grillpan aan.
Maak de hamburgersaus
Terwijl de hamburgers worden gebakken bereid je alvast de hamburgersaus. Schep de mayonaise in een kommetje en voeg de sriracha, tomatenketchup en wat peper en zout toe. Snijd de overgebleven halve rode ui zo fijn mogelijk en doe erbij. Roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo.
Bereid de broodjes
Snijd de hamburgerbroodjes open. Gril de binnenkant van de broodjes kort op de nog hete grillpan waar je net de hamburgers op hebt gebakken. Smeer de beide binnenkanten in met de net gemaakte hamburgersaus. Leg vier plakjes pancetta kort op de hete grillpan tot ze beginnen te krimpen, haal er direct weer af en doe het vuur uit.
Leg de vier hamburgers nog even terug op de grillpan en leg op iedere burger een plakje cheddar. Beleg de hamburgerbroodjes intussen met wat ijsbergsla, plakjes augurk, ringetjes rode ui, plakken tomaat en de pancetta. Leg er de hamburgers met de smeltende plakken cheddar op en serveer de broodjes hamburger met pancetta en cheddar direct. De bovenkant van de broodjes kan je er alvast op doen of ernaast serveren.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 723 kcal.
- Vetten 50 gr.
- Waarvan verzadigd 15 gr.
- Koolhydraten 29 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.