Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise

Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise

Laatst aten we thuis een heerlijk broodje hamburger in Italiaanse stijl. Ik maakte dit broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise. Een superlekkere combinatie waarbij het water je in de mond loopt, en het is ook nog eens makkelijk te maken.

De hamburgers maakte ik thuis zelf en kruidde ik met maar een paar ingrediënten. Het resultaat was een heerlijk broodje hamburger dat je eigenlijk binnen no time op tafel hebt staan. Ideaal voor het avondeten met een snelle salade maar ook erg lekker als lunch. Het recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400 gr. rundergehakt
  • 2 sjalotjes
  • 1 ei
  • 1 el. tomatenketchup
  • paneermeel
  • 4 plakken pancetta
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 trostomaten
  • 4 el. mayonaise
  • 2 tl. groene pesto
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal het gehakt 15 minuten van tevoren uit de koelkast en doe in een mengkom. Pel de sjalotjes en snipper deze zo fijn mogelijk, doe in de mengkom. Breek een ei boven de mengkom en doe de tomatenketchup erbij. Voeg peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar.

Vorm vier gelijke ballen van het gehakt en druk deze plat tot een hamburger. Als je toevallig een hamburgerpers in huis hebt gebruik je deze. Leg de hamburgers op een snijplank, dek af met vershoudfolie en leg 15 minuten in de koelkast zodat ze een beetje opstijven.

Verwarm je grill op 240 graden en zet ook vast een grillpan op laag vuur. Heb je geen grillpan dan kan je natuurlijk ook een gewone koekenpan gebruiken. Leg de plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier, schuif een paar minuten onder de grill tot de pancetta begint te krullen. Haal uit de grill en bewaar voor zo.

Meng intussen in een kommetje de mayonaise met de groene pesto en kruid met een beetje peper, roer goed door elkaar en laat staan voor zo. Snijd de tomaten vast in plakjes. Laat de buffelmozzarella even uitlekken en snijd vervolgens in dikke plakken.

Vet de grillpan in met wat olijfolie en bak de hamburgers in ongeveer acht minuten gaar. Schep de burgers regelmatig om en zorg dat ze niet aanbranden. Snijd intussen de hamburgerbroodjes open en leg opengeklapt onder de grill. Laat de binnenkant mooi goudbruin en krokant worden en haal uit de oven.

Smeer de onderste helft van de broodjes dik in met de pestomayonaise. Pluk de blaadjes van de basilicum en leg op de broodjes, leg op ieder broodje een plakje pancetta. Leg hier vervolgens de hamburgers, de plakken tomaat en de plakken buffelmozzarella op. Kruid met wat extra peper en druppel er een beetje olijfolie over. Klaar zijn je broodjes Italiaanse hamburger.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'
Afbeelding bij 'Broodje hamburger met pancetta, tomaat, mozzarella en pestomayonaise'