Broodje hotdog met bacon, champignons en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 witte puntjes of andere zachte broodjes
- 8 bockworsten*
- 250 gr. kastanjechampignons
- 150 gr. bakbacon
- 8 plakjes cheddar
- 2 uien
- rietsuiker
- mayonaise
- boter om te bakken
- peper
* In plaats van bockworst kan je ook knakworst, chipolataworstjes of zelfs braadworst gebruiken. Kies gewoon wat jou het lekkerst lijkt.
Bereidingswijze
Verwarm vast twee koekenpannen op laag vuur. Verwarm de worstjes in een andere pan zoals aangegeven op de verpakking. Bockworst of knakworst verwarm je in hun eigen vocht op laag vuur. Chipolata- of braadworst is erg lekker als je deze op een grillpan bereidt.
Snijd de uien in dunne ringetjes. Verhit een beetje boter in een van de koekenpannen en bak hier de uienringen in, strooi er wat rietsuiker over en laat karameliseren. Als de uienringen mooi bruin en glazig zijn zet je het vuur laag om warm te houden, schep af en toe om.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de bakbacon in lange reepjes en daarna in kleine stukjes. Verhit wat boter in de tweede koekenpan en bak hier de champignons en bacon in, breng op smaak met wat peper. Als de champignons mooi zijn geslonken en de bacon gebakken is zet je het vuur uit.
Snijd een broodje open en smeer de onderste helft in met mayonaise. Leg er een worstje op en schep het champignon- en baconmengsel erover. Leg hier een plak cheddar op en bedek met de gekarameliseerde uienringetjes. Als je het lekker vindt kan je er nog wat ketchup over doen, zelf vond ik het lekkerder zonder.