Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Dit broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce is echt heerlijk. De gegrilde varkensworstjes en smokey hot coctail sauce geven dit broodje lekker veel smaak. De gegrilde bacon en oude kaas maken het helemaal af.

Ik baseerde het recept op een broodje hotdog dat ik tegenkwam op de menukaart van Dogma. Dit is een hotdogbar uit Utrecht. Ik laat me trouwens regelmatig inspireren door op menukaarten te kijken. Zo heb je een onuitputtelijke bron van nieuwe recepten om te proberen.

De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijk niet hetzelfde maar de smaak was echt super. Ik had allebei mijn broodjes zo op en besloot meteen dat deze vaker op tafel komen. Ik gebruikte deze saus van Remia maar je kan ook een andere wat minder pittige cocktailsaus gebruiken.

Krijg je ook zin in dit lekkere broodje hotdog? Dan vind je hieronder het makkelijke en erg lekkere recept. Ideaal voor zowel het avondeten of wanneer je zin hebt in een lekker stevige lunch. Kijk hier voor nog veel meer lekkere broodjes.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 witte pistoletjes, afbak
  • 4 varkenschipolata worstjes
  • 75 gr. mesclun (of een andere salademelange)
  • 2 trostomaten
  • 4 plakken oude kaas
  • 4 plakken gegrilde bacon
  • 1 ui
  • boter om te bakken
  • smokey hot cocktail sauce

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bak de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Je kan ook 'verse broodjes' gebruiken maar warm uit de oven vind ik ze bij deze broodjes hotdog nog lekkerder. Verhit tegelijk een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je geen grillpan dan kan je de worstjes ook op de barbecue of in een koekenpan bakken. In dat laatste geval bak je ze in een beetje boter of olie. Verhit ook een koekenpan op laag vuur voor de gebakken uienringen.

Grill de worstjes

De varkensworstjes grill je in ongeveer acht minuten gaar. Op de grillpan gebruik ik verder geen olie of boter. Zo krijg je die echte grillsmaak waardoor de worstjes nog meer smaak krijgen. Je kan de worstjes zoals aangegeven ook bereiden in de koekenpan of op de barbecue. Draai de worstjes regelmatig om zodat alle kanten goed worden dichtgebakken.

Bak de uienringen

Pel de ui en snijd deze in ringen. Verhit een klontje roomboter in de hete koekenpan en bak de uienringen hier goudbruin in. Kruid met een klein beetje peper en doe er eventueel een theelepeltje bruine basterdsuiker of rietsuiker bij. Schep de uienringen tijdens het bakken regelmatig om zodat deze niet aanbakken. Zijn ze mooi bruin dan haal je de uienringen uit de pan en bewaar je ze voor zo.

Beleg de broodjes

Snijd de trostomaten in kleine blokjes en roer door met een beetje olijfolie, peper en zout. Hierna snijd je de broodjes open, beleg ze met de mesclun of een andere slamelange. Leg hier een plak gegrilde bacon op en verdeel daar de gebakken uienringen over. Doe vervolgens op ieder broodje een gegrild worstje en een plakje oude kaas. Schep wat van de fijngesneden tomatenblokjes over de broodjes en maak naar smaak af met de smokey hot cocktail sauce.

Schep de overgebleven blokjes tomaat door de resterende slamelange. Sprenkel er nog wat olijfolie over en meng door elkaar. Schep wat van de sla naast de broodjes en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce'

Voedingswaarden per broodje

  • Energie 451 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.