
Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 witte pistoletjes, afbak
- 4 varkenschipolata worstjes
- 75 gr. mesclun (of een andere salademelange)
- 2 trostomaten
- 4 plakken oude kaas
- 4 plakken gegrilde bacon
- 1 ui
- boter om te bakken
- smokey hot cocktail sauce
Bereidingswijze
Bak de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Je kan ook 'verse broodjes' gebruiken maar warm uit de oven vind ik ze bij deze broodjes hotdog nog lekkerder. Verhit tegelijk een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je geen grillpan dan kan je de worstjes ook op de barbecue of in een koekenpan bakken. In dat laatste geval bak je ze in een beetje boter of olie. Verhit ook een koekenpan op laag vuur voor de gebakken uienringen.
Grill de worstjes
De varkensworstjes grill je in ongeveer acht minuten gaar. Op de grillpan gebruik ik verder geen olie of boter. Zo krijg je die echte grillsmaak waardoor de worstjes nog meer smaak krijgen. Je kan de worstjes zoals aangegeven ook bereiden in de koekenpan of op de barbecue. Draai de worstjes regelmatig om zodat alle kanten goed worden dichtgebakken.
Bak de uienringen
Pel de ui en snijd deze in ringen. Verhit een klontje roomboter in de hete koekenpan en bak de uienringen hier goudbruin in. Kruid met een klein beetje peper en doe er eventueel een theelepeltje bruine basterdsuiker of rietsuiker bij. Schep de uienringen tijdens het bakken regelmatig om zodat deze niet aanbakken. Zijn ze mooi bruin dan haal je de uienringen uit de pan en bewaar je ze voor zo.
Beleg de broodjes
Snijd de trostomaten in kleine blokjes en roer door met een beetje olijfolie, peper en zout. Hierna snijd je de broodjes open, beleg ze met de mesclun of een andere slamelange. Leg hier een plak gegrilde bacon op en verdeel daar de gebakken uienringen over. Doe vervolgens op ieder broodje een gegrild worstje en een plakje oude kaas. Schep wat van de fijngesneden tomatenblokjes over de broodjes en maak naar smaak af met de smokey hot cocktail sauce.
Schep de overgebleven blokjes tomaat door de resterende slamelange. Sprenkel er nog wat olijfolie over en meng door elkaar. Schep wat van de sla naast de broodjes en serveer direct.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per broodje
- Energie 451 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.