Broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas

Broodje hotdog met truffel­mayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas

Een broodje hotdog, wat kan je daar nou eigenlijk van maken? Nou heel veel, bijvoorbeeld dit heerlijke broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas. Een superlekker broodje hotdog dat ook nog eens heel makkelijk is te maken. De combinatie klinkt trouwens misschien wat raar maar smaakt echt super.

De champignons bakte ik terwijl de worstjes werden opgewarmd en nog geen tien minuten later is je broodje hotdog klaar. Zelf aten wij er twee als avondeten maart ook voor de lunch is dit broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas natuurlijk heerlijk. Hieronder vind je het lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

6 broodjes

  • 6 witte broodjes
  • 6 hotdog worstjes of bockworsten
  • handje rucola
  • 250 gr. champignons
  • Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze broodjes hotdog heb je echt zo gemaakt. Verwarm de worstjes in hun eigen vocht in een steelpannetje op laag vuur. Je hoeft ze alleen te verwarmen dus zorg dat het niet gaat koken. Verhit intussen een koekenpan op laag vuur en borstel de champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak ze met wat peper en zout in een beetje olijfolie. Als de champignons mooi zijn geslonken zijn je worstjes inmiddels warm genoeg.

Snijd de broodjes open en smeer de onderste helft in met truffelmayonaise. Smeer flink in zodat je de truffelmayonaise goed proeft. Verdeel wat van de rucola over de broodjes en schep hier de plakjes gebakken champignons op. Leg op ieder broodje een worstje en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Klap de broodjes een beetje dicht en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas'