Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes

Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes

Wil je het ultieme broodje hotdog eens proberen? Maak dan dit heerlijke broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes. Ik heb er echt van zitten smullen en vind dit tot nu het lekkerste broodje hotdog dat ik heb gegeten. En het is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zo gemaakt.

Ik koos voor chipolataworstjes van lamsvlees maar je kan bijvoorbeeld ook runder- of varkensvlees gebruiken. Je hebt je worstjes in een paar minuten gebakken, in de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten. Dit heerlijke broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes staat dan ook lekker snel op tafel. Het heerlijke hotdogrecept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 pistoletjes
  • 4 chipolataworstjes
  • 100 gr. slamelange, bv. Misticanza
  • 100 gr. taugé
  • 2 lenteuitjes
  • 1 rode peper
  • komkommer
  • gebakken uitjes
  • teriyaki
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je ovenbroodjes gebruikt verwarm je de oven voor en bereid je de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Zet vast een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat goed warm worden. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Doe een laagje teriyaki in een kommetje en leg vast een siliconen kwastje klaar. Je hebt maar een beetje saus nodig, hier vind je lekkere recepten met teriyaki om je flesje later te gebruiken.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de chipolataworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Smeer twee minuten voor tijd de bovenkant van de worstjes in met de teriyaki en draai om. Smeer nu ook de andere kant in met de teriyaki en draai na een minuut om. Laat de worstjes nog een minuut bakken en haal uit de pan.

Rol in de tussentijd de rode peper goed tussen je handen en snijd de achterkant eraf. Klop nu de zaadjes eruit en snijd de rode peper vervolgens in dunne ringetjes, was hierna goed je handen. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes en houd apart voor zo. Snijd een paar dunne plakjes van de komkommer. Doe de taugé een paar seconden in het kokende water en stort direct in een vergiet, spoel na met koud water en laat even uitlekken.

Snijd de pistoletjes helemaal open en leg op de onderste helft de slamelange. Verdeel hier wat taugé over en leg daar wat plakjes dungesneden komkommer op. Leg op ieder broodje één worstje en strooi er wat gebakken uitjes overheen. Verdeel er tot slot de ringetjes rode peper en lenteui over en serveer de broodjes hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes'
Afbeelding bij 'Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes'