Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer

Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer

Ik hou van gevarieerd eten maar sommige gerechten zet ik met alle liefde vaker op tafel. Een broodje hamburger is er daar één van, hoewel je natuurlijk ook daar prima mee kan variëren. En zo kwam het dat er gisteren een heerlijk broodje kipburger op tafel stond waar zoonlief en ik heerlijk van hebben zitten smullen.

Dit zelfgemaakte broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer vult erg goed en is dus ideaal als avondeten. Maar ook tijdens de lunch kan je zo’n broodje natuurlijk prima op tafel zetten. Het broodje kipburger is snel gemaakt en is nog eens makkelijk ook. Het recept vind je hieronder, ik ben benieuwd hoe jij het vindt.

Je kan voor dit recept kant en klare hamburgerbroodjes gebruiken. Maar zelf hamburgerbroodjes maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • ca. 500 gr. kipfilet
  • 6 lenteuitjes of bosuitjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr. rucola
  • 4 takjes peterselie
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie of boter om te bakken
  • mayonaise, tomatenketchup of dressing naar smaak

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine stukken en maal deze fijn in de mengkom van je keukenmachine. Gebruik hiervoor het hakmes en druk een paar keer op pulse, het vlees mag nog niet te fijn worden gehakt. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de lente- of bosuitjes in kleine ringetjes en doe in de mengkom. Pel de rode ui en snijd deze in kleine stukjes, doe in de mengkom. Pel de tenen knoflook en snijd ook deze fijn, doe in de mengkom. Snijd tenslotte de peterselie fijn en doe in de mengkom. Druk nog een paar keer op pulse tot je een mooi kipgehakt hebt waarin de overige ingrediënten zijn vermalen.

Schep de inhoud over in een andere mengkom en voeg hier een ei, paneermeel en naar smaak peper en zout aan toe. Zelf heb ik nog wat Italiaanse kruiden toegevoegd voor een extra smaakje, erg lekker.

Kneed alles met je handen tot je een mooi gehakt hebt waar je een bal van kan draaien. Is het gehakt nog te dun voeg dan net zolang paneermeel toe tot je het kan kneden. Draai er nu vier ballen van en druk deze plat tot een dik hamburgerformaat.

Bak de hamburgers aan beide kanten bruin in wat olijfolie of boter en daarna in 10 tot 15 minuten gaar. Snijd intussen de tomaat en komkommer in plakjes en snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Als de kipburgers gaar zijn snijd je deze in de breedte doormidden en bakt de binnekanten nog een klein minuutje in de koekenpan.

Smeer wat mayonaise op de onderste helft van de broodjes en bedek met rucola. Leg hier de onderste helft van je kipburger op en bedek deze met plakjes tomaat en komkommer, eventueel met een scheutje ketchup. Leg de bovenste helft van de kipburger erop en leg ook hier nog wat tomaat en komkommer op met wat ketchup. Doe de bovenste helft van je broodje erop en klaar is je broodje kipburger.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodje kipburger met rucola, tomaat en komkommer'