Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 grote pitabroodjes
- 300 gr. kipfilet
- 100 gr. taugé
- 100 gr. ijsbergsla
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gr. shiitake
- 3 lenteuitjes
- vijfkruidenpoeder
- oestersaus
- sojasaus
- peper en zout
- wokolie
Bereidingswijze
Doe de ongesneden kipfilet in een pannetje en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg zodra het water kookt een blokje kipbouillon toe. Laat het geheel 20 minuten koken en trek de gekookte kipfilet daarna met twee vorken uit elkaar.
Als de kipfilet staat te koken verwarm je een wok op laag vuur zodat deze door en door heet wordt. Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Halveer de paprika's en snijd vervolgens met een koksmes in flinkterdunne stukjes. Roerbak de stukjes paprika zonder olie in de droge hete wok, zodra het begint te blakeren haal je het eruit en leg je de paprika apart voor zo.
Verhit nu wat wokolie in de wok en roerbak de pulled chicken met een scheutje sojasaus, een flinke scheut oestersaus en een snuf vijfkruidenpoeder. Schep alles goed door elkaar tot de pulled chicken de saus goed heeft opgenomen en haal uit de wok, hou apart voor zo. Roerbak nu kort de taugé in de wok tot deze begint te schroeien, schep uit de wok.
Snijd de shiitake in kleine stukjes en verhit opnieuw wat wokolie in de wok. Roerbak de shiitake met peper en zout tot deze beginnen te slinken en schep in een bakje. Verwarm intussen de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking, meestal in de oven of in een broodrooster. Snijd de pitabroodjes bijna helemaal open en leg klaar. Doe de pulled chicken nog kort in de wok en roerbak nog even tot deze weer goed warm is.
Beleg de pitabroodjes met wat ijsbergsla en verdeel hier de plakjes gegrilde paprika overheen. Schep er wat gebakken taugé op en verdeel hier de pulled chicken overheen. Verdeel daar de gebakken shiitake vervolgens over en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Strooi over de broodjes en serveer je broodjes pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake direct.