Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake

Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake

Zo af en toe heb je van die broodjes die zo lekker zijn dat je ze kan blijven eten. Laatst maakte ik dit heerlijke broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake en die viel zeker in deze categorie. Want wat was dit een lekker broodje zeg, en het is ook nog eens makkelijk te maken.

Pulled chicken is een makkelijk alternatief voor pulled pork. Waar die laatste uren moet garen voor je het uit elkaar kan trekken ben je met pulled chicken zo klaar. Je kookt het eventjes in water of bouillon en trekt het daarna met twee vorken in draadjes. Omdat ik het daarna nog roerbakte met een flinke scheut oestersaus kreeg het een heerlijke smaak. Samen met de in de wok gegrilde paprika, de gebakken taugé en de gebakken shiitake een topcombinatie. Echt eens proberen dus!

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 grote pitabroodjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gr. shiitake
  • 3 lenteuitjes
  • vijfkruidenpoeder
  • oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de ongesneden kipfilet in een pannetje en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg zodra het water kookt een blokje kipbouillon toe. Laat het geheel 20 minuten koken en trek de gekookte kipfilet daarna met twee vorken uit elkaar.

Als de kipfilet staat te koken verwarm je een wok op laag vuur zodat deze door en door heet wordt. Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Halveer de paprika's en snijd vervolgens met een koksmes in flinkterdunne stukjes. Roerbak de stukjes paprika zonder olie in de droge hete wok, zodra het begint te blakeren haal je het eruit en leg je de paprika apart voor zo.

Verhit nu wat wokolie in de wok en roerbak de pulled chicken met een scheutje sojasaus, een flinke scheut oestersaus en een snuf vijfkruidenpoeder. Schep alles goed door elkaar tot de pulled chicken de saus goed heeft opgenomen en haal uit de wok, hou apart voor zo. Roerbak nu kort de taugé in de wok tot deze begint te schroeien, schep uit de wok.

Snijd de shiitake in kleine stukjes en verhit opnieuw wat wokolie in de wok. Roerbak de shiitake met peper en zout tot deze beginnen te slinken en schep in een bakje. Verwarm intussen de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking, meestal in de oven of in een broodrooster. Snijd de pitabroodjes bijna helemaal open en leg klaar. Doe de pulled chicken nog kort in de wok en roerbak nog even tot deze weer goed warm is.

Beleg de pitabroodjes met wat ijsbergsla en verdeel hier de plakjes gegrilde paprika overheen. Schep er wat gebakken taugé op en verdeel hier de pulled chicken overheen. Verdeel daar de gebakken shiitake vervolgens over en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Strooi over de broodjes en serveer je broodjes pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake'
Afbeelding bij 'Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake'
Afbeelding bij 'Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake'
Afbeelding bij 'Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake'
Afbeelding bij 'Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake'