Broodje shoarma met homemade knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 pitabroodjes
- 400 gr. varkensreepjes
- 1 grote ui
- 2 trostomaten
- 1 el. shoarmakruiden
- 1 baby romaine/little gem (sla)
- zonnebloemolie
Knoflooksaus
- 150 gr. Turkse yoghurt
- 50 gr. volle yoghurt
- 3 tenen knoflook
- handje bieslook
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een hapjespan op laag vuur.
Doe de varkensreepjes in een mengkom. Pel de ui, snijd doormidden en snij vervolgens in halve ringetjes. Doe de uienringetjes samen met de shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie in de mengkom. Hussel alles door elkaar en laat even staan.
Doe de Turkse yoghurt en de volle yoghurt in een schaaltje. Snijd de bieslook fijn en doe erbij. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven het schaaltje. Roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo. Snijd de tomaten vast in plakjes en de baby romaine in reepjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan en bak het vlees- en uimengsel hier zo'n tien minuten in aan. Schep regelmatig door elkaar. Verwarm intussen de pitabroodjes in de oven en houd warm in aluminiumfolie.
Snij de pitabroodjes open zodat je een soort envelopje krijgt. Doe hier een klein handje van de reepjes sla in en schep er wat van het vlees en de ui bij. Leg hier een paar plakjes tomaat op en vervolgens een flinke klodder knoflooksaus.
Serveer de broodjes shoarma met een lekkere salade en je kan aan tafel. De knoflooksaus blijft nog een paar dagen goed in de koelkast. Wel goed afdekken om te voorkomen dat je hele koelkast er naar gaat ruiken.