Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Ik ben dol op shoarma, en al helemaal met een flinke klodder knoflooksaus. Met dit makkelijke recept maak je zelf een heerlijk broodje shoarma, met homemade knoflooksaus natuurlijk. Super snel op tafel en vooral heel erg lekker van smaak.

Je kan kiezen voor kant-en-klare shoarmakruiden of zelf shoarmakruiden maken. Ook de knoflooksaus maak je met slechts een paar ingrediënten. Serveer er een makkelijke salade bij en je hebt een heerlijk maaltje op tafel staan. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 pitabroodjes
  • 400 gr. varkensreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 trostomaten
  • 1 el. shoarmakruiden
  • 1 baby romaine/little gem (sla)
  • zonnebloemolie

Knoflooksaus

  • 150 gr. Turkse yoghurt
  • 50 gr. volle yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • handje bieslook

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een hapjespan op laag vuur.

Doe de varkensreepjes in een mengkom. Pel de ui, snijd doormidden en snij vervolgens in halve ringetjes. Doe de uienringetjes samen met de shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie in de mengkom. Hussel alles door elkaar en laat even staan.

Doe de Turkse yoghurt en de volle yoghurt in een schaaltje. Snijd de bieslook fijn en doe erbij. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven het schaaltje. Roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo. Snijd de tomaten vast in plakjes en de baby romaine in reepjes.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan en bak het vlees- en uimengsel hier zo'n tien minuten in aan. Schep regelmatig door elkaar. Verwarm intussen de pitabroodjes in de oven en houd warm in aluminiumfolie.

Snij de pitabroodjes open zodat je een soort envelopje krijgt. Doe hier een klein handje van de reepjes sla in en schep er wat van het vlees en de ui bij. Leg hier een paar plakjes tomaat op en vervolgens een flinke klodder knoflooksaus.

Serveer de broodjes shoarma met een lekkere salade en je kan aan tafel. De knoflooksaus blijft nog een paar dagen goed in de koelkast. Wel goed afdekken om te voorkomen dat je hele koelkast er naar gaat ruiken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodje shoarma met homemade knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Broodje shoarma met homemade knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Broodje shoarma met homemade knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Broodje shoarma met homemade knoflooksaus'