Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 grote pitabroodjes
- 250 gr. shoarmareepjes*
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
- knoflooksaus
- olijfolie
* Kant en klaar te koop of zelf te maken van varkensreepjes met zelfgemaakte shoarmakruiden.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verwarm de shoarmabroodjes zo'n zes minuten. Eventueel kan je deze ook opwarmen in een broodrooster of contactgrill. Verwarm een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.
Plet en pel de teen knoflook en hak fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de knoflook en stukjes champignon. Voeg na een paar minuten de shoarmareepjes toe en schep goed door elkaar. Pel in de tussentijd de rode ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de hapjespan. Snijd de bovenkant van de rode paprika en snijd de paprika in reepjes, bak nog kort mee met de shaoramreepjes.
Serveer de ingrediënten in schaaltjes op tafel. Snijd de verwarmde pitabroodjes open tot een envelop. Doe er wat ijsbergsla in en schep hier de shoarmareepjes met de rode paprika, rode ui en kastanjechampignons over. Doe er een flinke lepel knoflooksaus op en eet de broodjes direct.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per broodje
- Energie 402 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.